11081001FF GENT FENT CUA PER FER LA REVISIî D'AJUT PIRMI AL SOC DEL CARRER SEPULVEDA DE BARCELONA. FOTO FERRAN FORNƒ

Valoració Atur Novembre 2019


Els serveis i el turisme ja no tiren prou de l’ocupació.

El mes de novembre ha tancat amb 20.525 aturats més en el conjunt de l’Estat i amb 2915 persones en atur a Catalunya i un descens de 6.667 afiliats a la Seguretat Social.

Per a la secretària de general d’USOC Maria Recuero, “aquestes dades tornen a posar de manifest que els serveis i el turisme han deixat de tirar prou en la creació d’ocupació. Quatre mesos de destrucció de l’ocupació han coincidit amb descensos en l’afluència de turistes i amb campanyes comercials, demostrant que necessitem apostar per altres sectors per crear ocupació i ocupació de qualitat”.

El sector Serveis ha estat en el qual major destrucció d’ocupació s’ha produït al novembre, amb un increment a Catalunya de l’atur registrat de 4.853 persones, juntament amb un descens de l’atur a la resta de sectors.

“S’ha produït un lleuger increment en les contractacions en educació i comerç, que responen a reforços de plantilla en ensenyament i campanyes com el Black Friday deixant a les clares els alts nivells de precarietat en els dos sectors”, explica Recuero.

Una altra mostra més de l’alentiment del mercat laboral a Catalunya, és la reducció del nombre de contractes realitzats el novembre, un 6,61% menys respecte a 2018. A més, els contractes indefinits han baixat un 9,88%, si ho comparem amb novembre de l’any passat. “Si a més analitzem la qualitat de les contractacions, de les quals el 86,5% són temporals, no se’ns presenta un bon escenari per als pròxims mesos”, denuncia Recuero.

“L’ocupació no repunta tot i les contractacions en comerç per a la campanya nadalenca ni amb el turisme. És necessari i urgent la formació d’un Govern que comenci a prendre mesures i impulsar plans per reactivar el mercat laboral”, reivindica Maria Recuero.

Posted in Opinions, Valoració atur and tagged .