Valoració IPC 2018


Els preus pugen el 2018 a Catalunya l’1,4%, salvant la pobra pujada salarial pactada

Els preus de consum han tancat l’any 2018 a Catalunya en l’1,4%, 3 dècimes per sota del mes anterior.

En el conjunt del país ha estat de l’1,2%. En la seva baixada ha tingut molt a veure els descensos del preu del transport,
sobretot dels carburants; el gasoil per a calefacció; els serveis d’allotjament; els preus de vestit i calçat, per l’inici de les rebaixes, i el preu de la fruita.

“Durant els dos últims mesos de l’any, els preus s’han comportat de manera similar, amb importants baixades. No obstant això, durant set mesos s’han registrat taxes superiors a l’1,4% “, explica Maria Recuero, secretària de general d’USOC. “Aquesta baixada de preus de final d’any ha permès salvar la pobra pujada salarial pactada en conveni, que ha estat de l’1,75%, però que tan sols afecta vuit milions de treballadors. Són encara molts els treballadors que veuen com els seus salaris creixen per sota de l’IPC”, afegeix Recuero.

A més, “amb total probabilitat, en els pròxims mesos assistirem a un nou increment dels preus, ja que alguns dels béns que han experimentat baixades, com carburants, electricitat o gas, ja estan patint les primeres pujades. D’aquesta manera, els treballadors seguiran suportant que els seus sous no els permeten viure dignament”, conclou Recuero.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged .