Valoració IPC Juny 2018


Els preus segueixen disparats mentre que els sous creixen per sota en un 1,6%.

L’Índex de Preus de Consum ha tancat el mes de juny en el 2,3%, i a Catalunya el 2,4%, tres dècimes més que la taxa registrada el mes anterior. L’augment dels preus dels carburants, l’alimentació, calefacció i electricitat han incidit en aquest increment dels preus que es produeix en un context en què els salaris segueixen sent baixos i les pujades que es recullen en els convenis són inferiors a aquest indicador.
“Els preus segueixen en contínua escalada, mentre que els salaris segueixen devaluats amb pujades mínimes i seguim perdent poder adquisitiu. Segons les últimes dades facilitades pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, en el primer semestre del 2018 es van signar 475 convenis col•lectius la variació salarial mitjana va ser del 1,6% “, destaca Maria Recuero secretària general d’USOC.
USOC porta defensant des de fa anys, és urgent i necessari que els salaris recuperin el poder adquisitiu perdut durant la crisi i, com apunta Recuero, “més encara, en aquest període d’inflació que repercuteix directament en l’economia de les famílies, que fan front a majors dificultats per atendre dignament les seves necessitats “.
Des d’USOC continuem denunciant que el recentment signat Acord de Negociació Col•lectiva que preveu una pujada salarial al voltant del 2% continuarà devaluant el poder adquisitiu dels assalariats, i que el recent Acord Interprofessional de Catalunya tampoc resol, ja que es troba “molt lluny de els increments de l’IPC que s’estan produint en els últims mesos. Per això, exigim que els salaris creixin almenys el 4% més l’IPC; el 4% en tres anys, per recuperar el retallat, i l’IPC de cada any per no seguir acumulant pèrdues “, en paraules de la secretària general d’USOC.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged .