Valoració IPC Novembre 2018


L’IPC de novembre es menja la pujada salarial pactada en conveni.

L’Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de novembre a Catalunya s’ha situat en l’1,9%, 2 dècimes per sota del registrat el mes anterior. La baixada de preus dels carburants, l’electricitat, fruita, olis i els paquets turístics han estat els béns que han incidit en el descens de l’IPC.

“És important recordar que venim d’anys de devaluació salarial i retallades que han minvat la capacitat adquisitiva de la ciutadania. La recuperació econòmica que ens intenten vendre no s’aprecia en la butxaca dels treballadors i treballadores que porten patint en els sis últims mesos, taxes d’inflació per sobre del 2% amb els salaris congelats o amb increments simbòlics”, recorda Maria Recuero secretària general d’USOC.

“A més, la variació salarial mitjana pactada en conveni fins al novembre ha estat de l’1,7%, de manera que l’escàs increment salarial s’ha quedat en res al quedar-se per sota dels preus de consum”, destaca Recuero, que recorda que “anem per mal camí si els salaris no poden fer front a la pujada dels preus, perquè continuarem incrementant la precarietat dels treballadors i de les famílies”.

“La situació és especialment greu per a aquest 13% de treballadors pobres, persones aturades, especialment les que no tenen cap mena de cobertura o pensionistes amb baixos ingressos, la situació és cada vegada més insostenible i s’agreuja amb l’arribada del fred i la incidència de la pobresa energètica”, conclou la secretària general d’USOC.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged .