Calendari de Formacions Online


La USOC, gràcies al programa concedit per la FUNDAE (Fundación Estatal para la Formación en el Empleo), ha programat diverses activitats formatives durant els mesos d’OCTUBRE , NOVEMBRE I DESEMBRE de 2022, totes elles en format Online.

És imprescindible estar connectat durant la totalitat de la durada del curs. En finalitzar-lo, es rep un DIPLOMA ACREDITATIU DEL SEPE.
Si ets representant sindical o afiliat a USOC, post accedir a les accions formatives que detallem a continuació.

1.- ANÀLISI ECONÒMICA I FINANCERA DES DE L’ACCIÓ SINDICAL
L’objectiu del curs és conèixer les prerrogatives en matèria econòmica i financera dels comitès d’empresa i la seva fonamentació legal a nivell nacional i europeu. Conèixer els principals conceptes d’anàlisi econòmica i financera i el seu ús en les empreses en qüestió. Entendre la construcció d’indicadors clau utilitzats per les direccions de les empreses (rendibilitat,EBITDA, CASH-FLOW, endeutament, ROE,ROA,etc.) i saber emmarcar-los en l’estratègia global del grup i les tendències del sector.

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia, de: 09:30 a 13:30 hores
Dates disponibles: 3 i 4 de Octubre 2022
                      7 i 8 de Novembre 2022
                      1 i 2 de desembre 2022

2.- LIDERATGE I GESTIÓ D’EQUIPS EN LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA
Promoure i consolidar la nostra acció sindical dins de les organitzacions mitjançant la potenciació transformadora del nostre lideratge. Conèixer i aprofundir en les diferents tècniques grupals de gestió d’equips que afavoreixin la mobilització i l’acció dels treballadors en la defensa dels seus propis drets. Aprofundir en les habilitats i processos de negociació visualitzant que volen la resta per a facilitar la gestió d’equips en pro d’una negociació col·lectiva eficaç.

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia, de : 10:00 a 14:00 hores
Dates disponibles: 4 i 5 de Octubre 2022
                      2 i  3 de Novembre 2022
                   16 i 17 de Novembre 2022
                   12 i 13 de Desembre 2022

3.-GRAVAR I EDITAR VÍDEOS PER A MILLORAR LA NOSTRA COMUNICACIÓ
Incorporar el vídeo com una eina habitual en la comunicació. Crear videos, que transmetin: projectes,accions,denúncies,històries humanes,sensibilització,imatge de marca….
Assimilar les nocions bàsiques de realització, il·luminació, so i edició per a aconseguir un aspecte profesional en els teus vídeos. Manejar el mòbil per a gravar, editar i publicar vídeos.
Posicionar-se a les xarxes social amb nous continguts de gran interacció. Tenir un criteri fonamentat a l’hora de valorar una proposta audiovisual externa.

Curs de 4 dies, de 4 hores lectives cada dia , de 09:00 a 13:30 hores
Dates úniques: 5,6,10 i 11 d’Octubre 2022

4.-TÈCNIQUES PER A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA EN FORMAT VIRTUAL
Adquirir els coneixements i habilitats de comunicació imprescindibles per a efectuar una negociació col·lectiva eficaç. Conèixer quin és el nostre estil personal de comunicació i el nostre nivell d’eficàcia en la negociació. Conèixer i aplicar determinats “trucs” de la comunicació en línea que ens ajudin a millorar la nostra capacitat d’influència durant la negociació col·lectiva per a aconseguir els nostre objectius. Elaborar de manera pràctica arguments relacionats amb la negociació col·lectiva per a afavorir l’èxit.

Curs d’1 dia, de 4 hores lectives, de: 10:00 a 14:00 hores
Dates disponibles: 6 d’Octubre 2022
                    10 de Novembre 2022
                     30 de Novembre 2022

5.-TÈCNIQUES PER A PARLAR EN PÚBLIC
Vèncer la por i primeres claus per a comunicar. Com parlar en assemblees, reunions, xerrades, taules negociadores i/o videoconferències.

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia, de : 09:30 a 13:30 hores
Dates disponibles: 13 i 14 d’Octubre 2022
                      24 i 25 de Octubre 2022

6.-TÈCNIQUES PER A PARLAR EN PÚBLIC.MITJANS DE COMUNICACIÓ
Adquirir habilitats tècniques per  a la reparació de les entrevistes en els mitjans de comunicació, especialment per a ràdio i televisió.(Cal cursar abans “Tècniques per a parlar en públic”).

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia, de: 09:30 a 13:30 hores (hores peninsular)
Dates úniques: 27 i 28 d’octubre 2022.

7.-GESTIÓ DE LA COMUNICACIÓ SINDICAL
Principis per a aconseguir una comunicació sindical eficaç. Pla operatiu, estratègies i eines: correu electrònic i grups de difusió.

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia,de: 09:30 a 13:30 hores( hores peninsular)
Dates úniques: 18 i 19 d’octubre 2022.

8.-LA IMATGE COM A EINA DE MOBILITZACIÓ SINDICAL
Utilitzar la imatge com una eina de suport sindical. La importància de la imatge. Com explicar que soni que fan els representants sindicals a través de la imatge. Secundar o substituir els comunicats i anuncis amb imatges efectives.

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia, de:09:00 a 13:30 hores (hores peninsular)
Dates úniques: 20 i 21 d’octubre 2022.

9.-FONAMENTS ECONÒMICS PER A FER FRONT ALS “ERO”
Conèixer i diferenciar les causes econòmiques més recurrents utilitzades per les empreses per a dur a terme  un ERO/ERTO. Conèixer els principals conceptes d’anàlisi econòmica i financera i el seu ús en les empreses en qüestió,així com els indicadors financers clau utilitzats per les direccions de les empreses, sabent emmarcar-los en l’estratègia global del grup i les tendències del sector.

Curs de 2 dies, de 4 hores lectives cada dia, de 09:30 a 13:30 hores
Dates disponibles: 24 i 25 d’octubre 2022
                      21 i 22 d’octubre 2022
                      12 i 13 de desembre 2022

Alguns cursos estan pendents d’assignació de dates, t’animem a solicitar preinscripció per a crear grups i tancar noves dates.

10.-CLAUS PER A LA INCIDÈNCIA SINDICAL
Per a què fem campanyes d’incidència col·lectiva? Breu reflexió sobre conceptes bàsics de campanyes. Metodologia i eines per a dissenyar el treball d’incidència sindical.

11.-TRANSMETRE L’ACCIÓ SINDICAL DE MANERA CREATIVA
Realitzar l’acció sindical utilitzant noves eines i tècniques. Com potenciar la creativitat per a mobilitzar. Treball de creació d’idees per a transmetre l’acció sindical de manera creativa.

A CONTINAUCIÓ ADJUNTEM EL FULL D’INSCRIPCIÓ I EL CALENDARI SENCER DE FORMACIONS EN FORMAT PDF.

Posted in Formació and tagged , .