El Govern aprova l’actualització i modernització dels requisits i procediments per les sol·licituds d’homologació i equivalència de títols estrangers.


Les companyes de l’equip d’Immigració han elaborat aquest document informatiu que us compartim a continuació. 

Hi ha milers de sol·licituds d’homologació i equivalència de títols universitaris obtinguts a l’estranger presentades per moltes persones estrangeres des de fa anys i que encara continuen sense resoldre.

Les persones afectades manifesten que durant mesos o anys no han rebut cap notificació sobre l’estat del seu expedient  i que des de l’Administració no se’ls facilita informació clara sobre el procediment, la resolució del seu tràmit, resolució…

Sense l’homologació o equivalència les persones estrangeres no tenen l’oportunitat d’accedir a ocupacions relacionades amb la seva formació i experiència professional. D’aquesta manera les ocupacions que han exercit en els seus països d’origen i no poden exercir-la al d’acollida. Són professionals que van invertir temps i diners en la seva formació acadèmica i que han decidit viure i treballar en aquest país, i que haurien de tenir l’oportunitat d’aconseguir el reconeixement oficial del seu títol, demostrar el seu nivell formatiu i desenvolupar-se professionalment i, tenir la possibilitat de continuat en formació en aquesta societat.

L’aprovació del nou Reial Decret que millori el procediment d’homologació i equivalència de títols universitaris aconseguits a l’estranger, no podia demorar-se molt més i el passat 18 d’Octubre, el Consell de Ministres finalment va aprovar el Reial Decret  889/2022, publicat al BOE el 19/10/2022 , que actualitza, modernitza i agilitza els procediments d’homologació , equivalència i convalidació d’estudis universitaris estrangers, que es realitzaran de forma telemàtica.

A continuació adjuntem els següents documents:

La nota de premsa publicada pel Ministeri d’Universitats.

L’escrit de l’equip d’immigració en format PDF: INFORMACIÓ DE L’EQUIP D’IMMIGRACIÓ USOC

Posted in Declaracions, Notícies and tagged .