La USOC considera que l’aplicació del codi penal no és la resposta


La USOC considera que l’aplicació del codi penal no és la resposta per solucionar el problema polític a Catalunya.

La USOC, des de la seva fundació, ha lluitat a favor de la democràcia i dels drets socials i nacionals de Catalunya, ja durant la seva participació a l’Assemblea de Catalunya, en els anys 70 en plena Dictadura.

Hem participat en tot el procés del Pacte pel Dret a Decidir i ho continuem fent en el Pacte pel Referèndum que s’ha creat al mes de desembre passat.

Amb la condemna del ex president Artur Mas i les ex conselleres Joana Ortega i Irene Rigau per desobediència al Tribunal Constitucional, s’obre una etapa complexa en la vida política i social de Catalunya.

Des de la USOC creiem que, els conflictes polítics s’han de resoldre amb el diàleg i la democràcia.

La USOC com a sindicat de classe i nacional, considera que des de les institucions s’ha de propiciar un diàleg real i sincer que resolgui el bloqueig en què es troba Catalunya i que permeti que els seus ciutadans i ciutadanes puguin decidir el futur. Per tant, aquesta condemna no ajuda a recórrer un camí de diàleg que per la USOC és imprescindible per defensar la democràcia i les institucions catalanes de qualsevol amenaça que posi en perill el nostre autogovern.

Posted in Notícies, Opinions and tagged , , .