La USOC denuncia el contumaç incompliment de CELSA als requeriments de la Inspecció de Treball


USOC des de la seva presència a CELSA a partir del 2013, a l’empresa liderada per Francesc Rubiralta, la secció sindical ha intentat que l’empresa complís la legislació i el conveni, també ha lluitat per la recuperació dels salaris perduts.
Durant aquest temps s’ha presentat innombrables denúncies davant els incompliments de l’empresa en matèria de prevenció de riscos laborals, de l’Estatut dels Treballadors i del propi conveni d’empresa.
La reacció de l’empresa s’ha mogut entre la persecució als sindicalistes, com contractar detectius per espiar la vida privada dels delegats d’USOC (assumpte acreditat judicialment), al costat del flagrant incompliment de les lleis i del conveni col·lectiu d’empresa.
Tot i aquesta situació l’empresa persisteix en fer cas omís als requeriments i sancions i si segueix sense aplicar les resolucions de la Inspecció de Treball, qüestió que ha portat a imposar sancions econòmiques a l’empresa amb diverses multes que ascendeixen a uns 24.176 euros, però aquestes sancions són “pessigolles a un elefant” i l’empresa de forma contumaç persisteix en seguir incomplint els requeriments en matèries tan sensibles com la seguretat i salut, o els drets sindicals, que s’ha acompanyat amb una política intimidatòria cap als treballadors de forma individual, amb sancions i acomiadaments de caràcter disciplinari.
En les últimes eleccions sindicals USOC va obtenir la majoria sindical, l’empresa amb la complicitat d’altres sindicats, aquesta intentant soscavar aquest resultat que respon a la voluntat dels treballadors i en comptes de reconèixer els interlocutors majoritaris i treballar de forma franca a un diàleg per resoldre els problemes del dia a dia, se’ls vol “pontejar” per eludir el compliment de la legislació i el conveni.
En conseqüència la USOC denuncia aquesta política laboral plena d’incompliments i exigeix que es treballi d’una altra manera per construir un espai de negociació diferent de l’actual.

Posted in Notícies and tagged .