La USOC torna a denunciar a Ryanair a la inspecció de treball a l’espera d’una resolució definitiva a favor dels treballadors i les treballadores.


La USOC ha tornat a registrar una nova denúncia contra RYANAIR a la Inspecció de Treball de Barcelona, per resoldre el conflicte que arrossega l’empresa amb els seus treballadors des de fa anys.

Es denuncia que, tot i els acords subscrits a principis d’aquest any, l’empresa encara no ha donat d’alta a la Seguretat Social als treballadors i treballadores de l’empresa, i s’està contractant sota la legislació espanyola. En conseqüència, s’incompleix la normativa bàsica que regula els treballadors d’una empresa que realitza una activitat econòmica en territori espanyol.

Les conseqüències de tot això són dramàtiques, un ERO que no és un ERO, ja que els treballadors que s’acomiadin no cobraran les prestacions de l’atur, i si es diu que es contractaran fixos discontinus, els treballadors no cobraran la prestació d’atur dels dies que no treballin, sota aquesta modalitat.

Per això es denuncia la cessió il·legal de treballadors, la no aplicació del conveni col·lectiu subscrit i la resta de condicions laborals.

USOC exigeix amb aquesta denúncia que la Inspecció de Treball actuï d’una vegada per resoldre un problema que afecta els treballadors de RYANAIR i als treballadors les contractes que presten els seus serveis per a la companyia aèria. Així mateix espera de l’autoritat laboral i de les administracions competents que d’una vegada s’actuï i no es claudiqui davant els xantatges de l’empresa.

Posted in Notícies and tagged .