MANIFEST 1 DE MAIG 2022


La USOC publiquem el manifest d’aquest 1 de maig amb el lema “Regular Preus, l’Única Sortida!” Dona-li una ullada

REGULAR PREUS, L’ÚNICA SORTIDA

Des de la USOC, en el Dia Internacional del Treball que celebrem al costat de la Confederació Sindical Internacional (CSI) i la Confederació Europea de Sindicats (CES), volem fer una crida a tota la societat per exigir conjuntament la regulació i reducció de l’índex dels preus de consum així com el treball digne i de qualitat com a única sortida pal·liar les conseqüències de la crisis econòmica, laboral i social que vivim.

Fa anys que patim crisis cícliques i lluny de millorar, arrel del conflicte entre Ucraïna i Rússia, la situació ha empitjorat per la classe treballadora, que ha patit un increment del 9,8% dels preus de la llum, el gas, el combustible, l’habitatge, el menjar…

Mentrestant, seguim amb més de 3.100.000 persones aturades a l´Estat Espanyol, de les quals 371.486 són a Catalunya. Sense comptar a les que no figuren a les dades oficials per estar fent cursos de formació o ser demandants amb disponibilitat limitada o d’ocupació específica. O persones en ERTO, que sumarien més d’un altre mig milió.

Fa molt temps que la classe obrera veu com els seus salaris perden poder adquisitiu mentre que sempre és el mateix petit percentatge de la població la que s’enriqueix amb el nostre treball. Perquè un augment simbòlic del sou no serveix de res si el cost de tots aquells productes que necessitem per viure també incrementa exponencialment. Cobrar més per pagar més, deixa a la persona treballadora en un benefici de 0.

I després de tant de temps, ens venen una “no reforma laboral”: amb un acomiadament igual de fàcil i econòmic; amb la parcialitat i la temporalitat com a tònica dominant; sense canvi en l’abús en les subcontractacions; amb la continua unilateralitat en les decisions empresarials; sense assegurar una major regulació dels procediments d’inaplicació de convenis; ni el retorn de les competències a l’Autoritat Laboral; i amb la manca de reforç d’Inspecció de Treball, que ajudaria a acabar amb el frau en les seves diferents formes.

En definitiva, no s’ha acabat amb els incentius a la contractació precària ni s’han buscat noves fórmules per a les polítiques actives d’ocupació, que no funcionen. Tampoc s’ha tocat el sistema de qualificació i requalificació professional ni el sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral.

No podem desaprofitar l’oportunitat que ofereixen els plans de recuperació europeus, que haurien d’assegurar: millors ocupacions; infraestructures de major capacitat i vertebradores; tecnologia per facilitar la feina de les persones treballadores amb la seva corresponent formació; una aposta real per la ciència, la cultura i l’esport; una educació i formació pública, feminista i inclusiva; una transició energètica justa; i uns serveis públics de qualitat.

Per això des de la USOC reclamem polítiques que construeixin un futur sòlid en matèria de protecció social on es prioritzi i s’anteposin els interessos de les persones davant dels del capital: necessitem estabilitat laboral; salaris dignes; disminució dels preus; conciliació; polítiques d’inserció laboral que no discriminin per gènere o edat, etc.

I fem una crida al Govern de la Generalitat perquè concreti polítiques industrials que tantes vegades ha promès i mai ha executat i el desenvolupament d’eficaces polítiques de protecció social.

Avui, 1 de maig, és un dia de compromís i de reivindicació. De dir ben clar que la USOC està per a servir a la nostra afiliació i al conjunt de persones treballadores, que no flaquejarem i que continuarem treballant per a construir un futur millor. Que aquí està la tercera força sindical, que anirem amb tot, per a tothom.

Visca el 1r de maig, visca la Unió Sindical Obrera de Catalunya

Manifest1MUSOC

Posted in Notícies and tagged , .