Manifest de la USOC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya


L’Eix principal han de ser les persones i els drets socials.

Com cada any, USOC publica el seu manifest per a la Diada Nacional de Catalunya, valorant la situació del país que travessa uns moments especialment delicats, després d’un procés polític que ha portat a les institucions i a la societat catalana a una situació de màxima tensió i que, de moment, es troba en un carreró sense sortida. Tot i les àmplies mobilitzacions, l’autogovern de Catalunya es troba en els seus nivells més baixos i amb una amenaça real de recentralització de les competències i recursos.

La situació de bloqueig polític fa que es funcioni amb pressupostos prorrogats sense modificar els ingressos i amb un sostre de despesa insuficient per abordar amb èxit un funcionament eficaç dels serveis públics, que impedeix lluitar contra l’increment de les desigualtats socials que s’ha produït en l’època de crisi. Ara, quan hi ha símptomes de desacceleració econòmica, seria el moment per desenvolupar polítiques anticícliques per estimular l’economia, injectar recursos en les polítiques socials i fomentar l’economia productiva, per combatre la precarietat laboral i l’atur.
La Diada Nacional no es pot convertir en un mer exercici de declaracions abrandades i buides de contingut que no vagin encaminades a buscar una sortida a l’actual bloqueig polític existent a Catalunya i a Espanya, que ha de consistir en reconèixer les opcions existents de diàleg que superi l’actual situació i que permeti a totes les forces polítiques i socials treballar pel bé comú.

Per això, des de USOC, considerem imprescindible fomentar la cultura del diàleg i la negociació per resoldre el conflicte en un moment que imperen, en el món, polítiques unilaterals que no resolen els problemes, sinó que els agreugen.
El sindicat, en la seva independència, donarà sempre suport a les propostes que es basin en aquests principis.

Considerem com a reflexió necessària des del nostre sindicat català i de classe, que ha defensat els drets nacionals de Catalunya des de la seva fundació fa més de 50 anys, que avui cal treballar l’eix social per combatre les desigualtats i la precarietat laboral del mercat de treball i la millora substancial dels salaris. Cal que les institucions de Catalunya treballin en aquesta direcció i és fonamental afavorir el desbloqueig estatal i així, els partits polítics facin la seva veritable funció: treballar per la justícia social i el bé comú.

 

Barcelona a 5 de setembre de 2019

Comissió Executiva de la Unió Sindical Obrera de Catalunya

 

Manifest Diada 2019

Actes Diada

 

 

Posted in Notícies and tagged , .