Sindicats i administracions, units contra el tancament de Nissan a Catalunya


Els tres sindicats de Nissan han mantingut aquesta tarda una reunió telemàtica a diverses bandes amb totes les administracions implicades per analitzar la situació derivada de l’anunci de tancament de les tres plantes de Nissan a Catalunya.
Per part de la Federació d’Indústria de la USO, sindicat majoritari a Nissan, va estar present el seu secretari general, Pedro Ayllón, al costat dels representants de CCOO i UGT. S’han reunit amb la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto; la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; l’alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Camps; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Manuel Enric Llorca; el president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre; la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el secretari general d’Indústria i Pyme del Ministeri, Raül Blanco; i el delegat especial del Consorci Zona Franca, Pere Navarro.
En un comunicat conjunt d’organitzacions sindicals i administracions, s’ha acordat el següent:

1. Reafirmar el suport tant als treballadors directes de Nissan com als de les empreses auxiliars i les seves famílies.

2. Reforçar la unitat d’acció en les pròximes setmanes, amb l’objectiu d’instar a l’empresa japonesa a complir amb la seva responsabilitat social davant el territori que l’ha acollit durant quaranta anys.

3. Reiterar la viabilitat de les plantes de Nissan a través del pla elaborat pel Ministeri d’Indústria i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Zona Franca.

4. Treballar per aconseguir mantenir l’activitat de Nissan i del clúster de proveïdors.

5. Estudiar escenaris alternatius que garanteixin la continuïtat de l’activitat industrial a la Zona Franca.

6. Renovar la ferma aposta col·lectiva per l’automoció catalana i el compromís amb el conjunt de la indústria com a sector clau de futur.

Pedro Ayllón valora “la unitat en un moment tan delicat com aquest, on un pas en fals o tibantors entre administracions i representants dels treballadors ens deixarien en una manifesta debilitat. Així ha de seguir sent i així s’ha demostrat en una nova concentració avui, amb participació màxima, i en el calendari de mobilitzacions plantejat per als pròxims dies”.

Posted in Notícies and tagged , .