USOC crida a la participació el 21-D


El fracàs de la via política ha anat tensionant les dues institucions: Generalitat de Catalunya i Govern d’Espanya. És evident que estem davant una situació derivada d’un conflicte de caràcter polític que té els seus antecedents en la reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 2006 per part del Tribunal Constitucional en el 2010.
Per tot això, la USOC des de la seva independència sindical i en qualitat de tercer sindicat de Catalunya, reitera un cop més, el seu compromís i defensa de les institucions catalanes i considera que l’organització política ha de tractar d’assegurar el benestar de les persones i el seu progrés social.
La USOC fa una crida a la màxima participació en aquestes eleccions degut a les circumstàncies en què s’està fent el procés electoral, convocat pel president del Govern central, després de destituir el Govern de la Generalitat i haver dissolt el Parlament.
La USOC, com a sindicat, defensa unes eleccions que obrin pas a un nou escenari que treballi per a la cohesió social i s’activi una agenda social, ja que Catalunya encara té una taxa d’atur i pobresa molt elevada. Cal que els poders públics treballin contra la desigualtat social, i es lluiti contra la precarietat laboral i que la negociació col·lectiva sigui l’eina per millorar els salaris. Per tot això, és fonamental recuperar la confiança i un clima d’estabilitat institucional per superar els efectes d’aquests mesos d’incerteses i permeti recuperar el consum, la inversió i la reversió en el trasllat de les seus de les empreses. La USOC fa una crida perquè totes les empreses que han canviat la seva seu social, tornin a Catalunya.
La USOC desitja que les eleccions del dia 21-D siguin l’inici d’una etapa per enfortir l’autogovern i les institucions catalanes. Crear un espai de diàleg constructiu que ens permeti avançar, que millori la vida social, l’economia, i les condicions laborals de la classe treballadora catalana.
Apel·lem a la responsabilitat de tothom, perquè aquestes eleccions siguin de màxima participació i s’exerceixi el dret de vot amb totes les garanties.

Comitè Nacional USOC
Barcelona 14 de novembre de 2017

Posted in Opinions and tagged .