USOC demana a la Unió Europea la creació d’una taula per buscar solucions a la situació de Nissan


  • La Federació d’Indústria de USO recorda que aquest tancament obeeix a una decisió política de l’aliança empresarial i no de la falta de competitivitat de les plantes
  • La Comissió es compromet a vetllar pel compliment de la legislació europea en el procés de consultes
  • Igualment, mobilitzarà fons europeus i revisarà els tractats amb Japó

El secretari general de la Federació d’Indústria de USO, Pedro Ayllón, ha mantingut una reunió telemàtica amb el comissari d’Ocupació i Drets Socials, el luxemburguès Nicolas Schmit, i amb els representants d’UGT i CCOO a les plantes de Nissan a Barcelona.

“El nostre objectiu és involucrar la Unió Europea en l’intent de tancament de Nissan i que es creï una taula de treball liderada per Brussel·les amb solucions i alternatives. Li hem recordat que el tancament de Nissan deixarà a 25.000 famílies al carrer. Aquesta decisió no és per falta de competitivitat de les nostres plantes, sinó per la política d’aliances amb Renault i Mitsubishi, liderada per Renault “, assenyala el secretari general de FI-USO, sindicat majoritari a Nissan-Barcelona.

A la reunió, auspiciada per la Federació d’Indústria Europea “IndustriAll”, els tres sindicats espanyols han mantingut en tot moment que l’única idea és no donar per tancades les plantes i lluitar per mantenir-les.

“Recordem que la mitjana d’edat dels treballadors afectats és de 45 anys, el que fa molt difícil la seva tornada al mercat laboral. Schmitt s’ha compromès en la reunió a gestionar la mobilització de fons europeus per ajudar els treballadors de Nissan. A més, implicarà a el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, i revisarà el Tractat de Lliure Comerç vigent amb Japó “, relata Ayllón.

Posted in Notícies and tagged .