USOC exigeix al Govern que les pensions es blindin a la Constitució


Després de l’acord aconseguit en el Pacte de Toledo per revaloritzar les pensions segons l’IPC.

USOC exigeix al Govern que les pensions es blindin a la Constitució. 

Des de USOC, com a membre de la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions, ens mostrem esperançats però amb cautela davant el principi d’acord aconseguit en el Pacte de Toledo per a la revaloració anual de les pensions segons l’IPC real.
Maria Recuero secretària general de la USOC, ha reconegut la importància d’aquest avanç, “però ara és el moment de posar damunt de la taula una solució estructural que blindi en la Constitució el nostre sistema públic de pensions. No ens serveix amb acords puntuals, les pensions públiques han de ser recollides com un dret fonamental”.
Des de la Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions (MERP), de la qual USOC forma part, considerem positiva qualsevol mesura que beneficiï els pensionistes, ja que la reforma de 2013 només ha tingut com a conseqüència una pèrdua de poder adquisitiu per a milions de pensionistes. A més, considerem que la mobilització dels pensionistes, dels presents i dels futurs, ha estat clau perquè avui puguem celebrar aquest avanç.
L’acord aconseguit en el Pacte de Toledo afecta una de les 22 recomanacions que estan sent discutides en el seu si, formulada de manera genèrica, i correspon al govern concretar i executar-la.
La MERP defensa “una solució estructural, permanent, que no permeti que la sostenibilitat del sistema públic de pensions pugui estar en qüestió periòdicament, ni depengui de consensos conjunturals, ni de les polítiques de cada govern”.

Posted in Notícies and tagged .