USOC i SITCPLA mantenen la vaga del 28 de setembre a RYANAIR


Barcelona, de 21 setembre de 2018.

A la reunió de mediació celebrada ahir entre els sindicats USO i SITCPLA, representants de Ryanair i la Dirección general de Trabajo, que ha finalitzat sense acord que desconvoqui la propera jornada de vaga, s’ha ratificat per part de l’autoritat laboral que la Llei orgànica de llibertat sindical (LOLS) no és negociable ni aplicable parcialment. Aquest és el punt que Ryanair segueix fixant com a línia vermella, en pretendre imposar els seus interlocutors.

En cap cas una empresa a Espanya pot elegir els representants sindicals, sinó que són els mateixos treballadors els qui els trien a través de les eleccions sindicals en cada centre de treball.

Al llarg de les més de vuit hores que ha durat la reunió, s’han abordat les declaracions recents de les comissàries Bulc i Thyssen sobre l’obligatorietat que les empreses apliquin la legislació nacional ja als treballadors de Ryanair.

Els assessors de Ryanair han suggerit durant la reunió que tant ÚS com SITCPLA facin els ulls grossos amb determinats aspectes que els resulten incòmodes de complir.

El recentment nomenat director general de Trabajo, Àngel Allué, ha manifestat la seva disposició per seguir intervenint en el conflicte de manera proactiva.

Posted in Notícies and tagged .