USOC valora de forma positiva la jornada de vaga del 8 de Març en els centres de treball


La convocatòria de vaga per al dia 8 de març que entre altres sindicats hem convocat des de la USOC de dues hores per torn de treball, ha tingut un seguiment significatiu en grans empreses industrials com Nissan, Seat, Cobega, Alcon, Fibran, al sector de neteja d’edificis i locals, al sector de l’ensenyament, al de serveis, administració pública, etc.
Hi ha hagut concentracions a les principals capitals de comarca de Catalunya on s’ha reivindicat la fi de la desigualtat que afecta les dones en el treball, amb una bretxa salarial, més precarietat, etc.
USOC considera un èxit la mobilització mundial en defensa dels drets de les dones i s’ha fet un pas important en posar en evidència una realitat que moltes vegades s’oculta.
Aquesta vaga independentment al seu seguiment té una extraordinària importància a l’hora de conscienciar en el que cal per a la igualtat efectiva entre dones i homes.
El suport social d’aquestes reivindicacions, que ha comptat amb el suport dels mitjans de comunicació i dels professionals del sector i una àmplia simpatia general amb la causa de la igualtat de les dones, ha estat determinat per l’èxit assolit.
Per USOC avui s’ha fet un gran pas, que ara cal materialitzar en la lluita per la igualtat en els centres de treball amb l’aprovació de Plans d’Igualtat més efectius que tinguin conseqüències pràctiques en la major contractació de dones, a la seva estabilitat laboral i a la igualtat salarial, entre d’altres.
Cal que els empresaris que avui han facilitat l’acció, siguin conseqüents a l’hora de facilitar la reducció de jornada per a homes i dones per la cura dels seus fills, a facilitar permisos retribuïts per a la cura dels seus fills en cas de malaltia.
La USOC ha impulsat aquesta vaga perquè es facin aquests passos i seguirà lluitant pels canvis legislatius que permetin accelerar aquests canvis fent exigibles en l’àmbit laboral i els necessaris canvis de mentalitat per continuar amb la lluita per la igualtat entre dones i homes.

 

NOTÍCIES USOC ESPECIAL 8 DE MARÇ 2018

Posted in Concentracions / Manifestacions, Notícies, Opinions and tagged , .