USOC Valora la jornada de mobilitzacions de la sanitat catalana del 10M


  • S’ha impedit el dret de vaga dels treballadors de la sanitat, en imposar la Generalitat uns serveis mínims abusius amb caràcter de màxims.
  • Convoquem als treballadors lliures de servei a diverses concentracions, la central a les 12 ha la plaça de Sant Jaume

La situació precària dels treballadors de la sanitat catalana, s’ha posat al descobert durant aquest llarg any de pandèmia, els problemes que s’arrosseguen com la precarietat laboral, la retallada de plantilles, etc., que han ocasionat una sobrecàrrega en el treball, en l’àmbit de la salut, els serveis socials i transport sanitari.

Davant d’aquesta situació i davant la falta de solucions per part de l’administració, la Mesa Sindical de la Sanitat Catalana, va convocar vaga general a la sanitat el 10 de març i vagues parcials tots els dilluns a partir del 15 de març.

Per a Vicente Martínez secretari general de FAC-USOC “la vaga és una necessitat dels treballadors per expressar el rebuig a la situació actual de precarietat en el treball, però els serveis mínims decretats per la Conselleria de Treball, impossibiliten l’exercici del dret de vaga en establir uns serveis de màxims clarament abusius, limitant la capacitat de protesta dels treballadors davant la injusta situació”.

Tot i aquestes retallades en drets, no aconseguiran silenciar la protesta, ja que els sindicats que formen part de la Mesa Sindical, convoquen diverses concentracions dels treballadors lliures de servei, que es realitzaran durant el dia d’avui, la principal a les 12 ha la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Agraïm la demostrada comprensió de la ciutadania cap a aquesta mobilització que pretén una millora de les condicions de treball i inversions en el sistema sanitari que beneficia a una sanitat de millor qualitat per a tothom.

Posted in Concentracions / Manifestacions, Notícies and tagged .