Foto de cua davant la oficina de treball

Valoració atur mes d’abril 2017 a Catalunya


Baixa l’atur a Catalunya a costa del sector serveis amb precarietat i estacionalitat.

El mes d’abril s’ha registrat un dels majors descensos de l’atur a Catalunya, amb 20.266 persones menys, situant l’atur registrat a 425.751 persones i creixent la afiliació a la Seguretat Social en més de 42.015 cotitzant, fins als 3.254.091. “Bones notícies si es comparen amb altres anys, però, un cop més, aquest descens de la xifra d’atur s’ha produït per l’augment de la contractació temporals”, apunta Maria Recuero secretària general de la USOC.

Aquest augment de la temporalitat ve marcat fonamentalment per la contractació per Setmana Santa, ja que encara que el descens de l’atur s’ha produït en tots els sectors, ho ha fet amb més incidència en el sector Serveis, amb 15.729 desocupats menys, que representa el 77 , 6% del total de la reducció de l’atur. “Ens preocupa que el mercat laboral segueixi depenent tan estretament dels Serveis, sector molt precaritzat i lligat a l’estacionalitat. Per això, des USOC apostem pel foment de l’ocupació en la indústria, en investigació i les noves tecnologies per dissenyar un nou mercat del treball, no depenent exclusivament de l’estacionalitat i el turisme “, defensa Recuero

A més, aquest descens de l’atur ha incidit en major proporció entre els homes, amb descens del 4,28%, mentre que la desocupació femenina ho ha fet en un 2,8%.

A més que a Catalunya hi ha un atur registrat que afecta un 55% a les dones, la reducció de l’atur es produeix en els homes produint-se una major desigualtat

“Des de USOC considerem que el ritme de creació d’ocupació continua sent insuficient, no en quantitat, però sí en qualitat, amb un elevat pes de la contractació temporal ia temps parcial, la qual cosa no permetrà que s’assoleixin en poc temps els estàndards d’ocupació d’ara fa una dècada. Els ciutadans necessiten que es restitueixi l’ocupació digna i els salaris justos, perquè els més de 4 milions de treballadors que estan atrapats en la precarietat laboral i el 14% dels treballen que són pobres, puguin començar a notar els signes de la tan necessària recuperació “, conclou Recuero.

 

Posted in Notícies, Opinions, Valoració atur and tagged , .