Valoració Atur Novembre 2022


L’atur registrat puja lleugerament a Catalunya.

El final de la temporada turísitica s’ha notat a Catalunya amb un increment de les dades de l’atur.

L’atur registrat puja 986 persones al novembre a Catalunya, un 0,28% més després de la caiguda rècord de l’octubre, segons les dades del Ministeri de Treball. Tot i l’increment, el nombre d’aturats és de 348.982, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007. En comparació amb el novembre del 2021, hi ha 20.840 desocupats menys.

Catalunya és la tercera autonomia on més s’incrementa el nombre de persones a l’atur, darrere de les Illes Balears i Castella i Lleó.

A l’estat espanyol, l’atur ha baixat, al novembre, en 33.512 persones, un descens del l’1,15% respecte al mes anterior i que deixa la xifra total d’aturats registrats en 2.881.380. El descens de l’atur al novembre ha estat similar entre homes i dones, del -1,23% i el -1,10%, respectivament. Si ens fixem en el sexe, 6 de cada 10 persones a l’atur són dones. També s’ha deixat notar entre els joves de menys de 25 anys, reduint-se en 4.182 persones (-1,97%).

“Encara que se signen més contractes indefinits (Si es comparen les dades generals amb les de finals del 2021, hi ha 2,3 milions de persones més amb contracte indefinit), aquests estan marcats per la temporalitat i la parcialitat. La nova temporalitat es disfressa de contractes fixos discontinus, que han augmentat un any després de la reforma laboral, aquests contractes no milloren ni actuen sobre els problemes estructurals que arrossega el mercat laboral”, destaca Maria Recuero, secretària general de la USOC.

En paraules de Maria Recuero, “el Govern ha de treballar per a establir les bases de l’ocupació del futur, una ocupació que no pot continuar sent temporal. No n’hi ha prou amb canviar el nom als contractes, sinó que cal procurar l’establiment d’un nou model productiu que aposti per treballs reals i que no desapareixin quan acaben les campanyes turístiques o de comerç”.

NOTA ATUR NOVEMBRE 2022

Posted in Notícies, Valoració, Valoració atur and tagged , .