Foto de cua davant la oficina de treball

Valoració de l’atur al Febrer de 2017


 Més ocupació en les estadístiques, però de pitjor qualitat.

Des de USOC denunciem que les noves dades d’atur confirmen la tendència crònica de millora numèrica i d’empitjorament de la qualitat de l’ocupació.

El nombre de desocupats registrats a les oficines del SOC, en finalitzar el mes de febrer, a Catalunya ha baixat en 1.581 persones en relació amb el mes anterior. En valors relatius, la reducció de l’atur és d’un 0,35%.

D’aquesta manera, l’atur registrat s’ha situat en 452.342 persones, xifra que exclou certs col·lectius demandants d’ocupació com els que busquen la primera feina, persones apuntades a cursos de formació, als quals cal sumar els que no estan inscrits.

Un mes més, hem de lamentar l’augment de l’atur en persones menors de 25 anys, que augmenta en 2.199 persones respecte al mes anterior, sent l’única franja d’edat en què augmenta l’atur i se situa en 31.733 joves. L’augment de l’atur juvenil no fa més que agreujar la situació vulnerable del col·lectiu jove, amb les conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini pot tenir per al conjunt de la societat

“Sent dades positives, des USOC no podem estar satisfets amb les xifres, dels 222.369 de contractes registrats, tan sols 32.914 són de caràcter indefinit, el 14,8%, evidenciant la construcció d’un mercat laboral precari i inestable i una ocupació basat en la temporalitat molt dependent de qualsevol vaivé econòmic “, apunta Maria Recuero Secretària General d’USOC.

Respecte a les dades de afiliació a la Seguretat Social, que s’ha incrementat en 22.588 cotitzants, aconseguint els 3.180.957 en total, des USOC es destaca que “a dia d’avui es treballen menys hores que el 2011, l’ocupació es reparteix i trosseja amb jornades irrisòries que maquillen els números, s’incrementa la desigualtat i el nombre de cotitzants pobres, només amb polítiques d’ocupació estable i de qualitat podrem començar a parlar seriosament de recuperació “, conclou Recuero

Posted in Notícies, Opinions, Valoració atur and tagged , , .