VALORACIÓ DE L’IPC DEL MARÇ DEL 2022


L’IPC al 9,8% no dona treva a uns salaris que no permeten viure

L’IPC ha pujat al març fins al 9,8%, a Catalunya el 9,5%, una escalada dels preus sense precedents des del 1985. Els preus de l’habitatge, sobretot de l’electricitat, els carburants i l’alimentació, junt amb els preus de la restauració i allotjaments, són els grups que han tingut més influència en aquesta pujada històrica dels preus.
“El carro de la compra no ha parat d’encarir-se des de l’hivern, amb pujades properes al 20% en alguns productes bàsics com ara cereals, olis o ous. A més, la pujada dels costos energètics, del transport i els efectes de la guerra a Ucraïna ja es deixen sentir mentre que els salaris no augmenten al mateix ritme. La pujada salarial mitjana fins al març ha estat del 2,36%”, recorda Maria Recuero secretària general d’USOC.
Per això, USOC considera més que necessari que, a través de la negociació col·lectiva, s’incloguin clàusules de garantia salarial als convenis per actualitzar els salaris segons la inflació i que els treballadors no continuïn perdent poder adquisitiu.
“L’IPC no dona cap treva a uns salaris que no permeten viure. Els treballadors fa molt de temps que assumeixen retallades. Ara han de ser les empreses les que acostin l’espatlla, les que apostin pel futur i actualitzin els salaris per reactivar l’economia”, defensa Recuero.

Posted in Notícies, Valoració IPC and tagged , .