Valoració del IPC de Novembre 2016


Davant el comportament dels preus, calen pujades salarials que estimulin el consum i afavoreixin la creació d’ocupació

L’Institut Nacional d’Estadística ha publicat la taxa anual de l’IPC corresponent a Catalunya al mes de novembre i s’ha situat en l’1%. La variació mensual ha estat del 0,3%, incrementant-se els preus per tercer mes consecutiu.

“Davant les previsions que els preus tanquin 2016 en taxes positives, des de la Unió Sindical Obrera de Catalunya reivindiquem la urgència d’apostar per la creació d’ocupació de qualitat i estable i per la revalorització dels salaris per, d’aquesta manera, estimular el consum intern i que la recuperació arribi als ciutadans, després dels esforços realitzats durant la crisi”, defensa Maria Recuero secretària general d’USOC.

I és que, durant la crisi, els treballadors han perdut al voltant del 9% del seu poder adquisitiu, provocat per la constant devaluació salarial aplicada durant els últims anys així com per l’augment de la inflació. La insuficient pujada de l’SMI aprovada pel Govern ha d’anar acompanyada d’un pla d’estímul econòmic i de l’ocupació que tregui de la desocupació als 4,3 milions d’aturats i d’un enfortiment del sistema de protecció social que contribueixi a baixar les elevades taxes de desigualtat social que hi ha al nostre país.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged , , .