Valoració IPC Febrer 2018


Amb la pujada de l’IPC al febrer s’acrecenta la pèrdua de poder adquisitiu de treballadors i pensionistes.

L’IPC ha tancat el mes de febrer en l’1,1%, a Catalunya l’IPC és del 1,4% interanual i un creixement mensual del 0,2%. En aquest cas, han estat els increments dels preus de l’electricitat, els paquets turístics, la telefonia i els productes de cura personal els que han influït en aquesta pujada.

“Aquest increment de l’IPC torna a posar de manifest la pèrdua de poder adquisitiu de treballadors i pensionistes a Espanya. L’economia porta anys creixent per sobre del 3%, però no així els sous i pensions”, destaca Maria Recuero secretària general de la USOC. “Els salaris van acabar 2017 estancats i les pensions van tornar a ‘revaloritzar’ tan sols un 0,25%, per quart any consecutiu”, prossegueix Recuero, “de manera que la recuperació de l’economia no s’està notant en les butxaques dels ciutadans , ja que el repunt de la inflació continua minvant el poder adquisitiu “.

“Des d’USOC, continuem reivindicant a través de la negociació col·lectiva la recuperació dels salaris i aquest dissabte, 17 de març, juntament amb la MERP, sortirem al carrer a Barcelona, a les 11:00 des de Plaça Urquinaona per exigir que les pensions es revaloritzin almenys amb l’IPC, i que el sistema públic de pensions es blindi a la Constitució perquè cap govern pugui desmantellar-“, conclou la secretària general d’USOC.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged .