Valoració IPC Març 2020


USOC alerta que en un escenari irreal de preus les úniques pujades es donen en els pocs productes que seguim consumint

• Alimentació, amb peix i carn al capdavant, han experimentat pujades
• USOC demana que es controlin les tarifes telefòniques en un moment en què el treball i l’oci familiar depenen de les connexions

Barcelona a 15 d’abril 2020- L’Índex de Preus de Consum de març baixa respecte a febrer en 4 dècimes i se situa en el 0,0% mirant a març de 2019, fet que suposa un descens del 0,7% a la inflació interanual. A Catalunya l’IPC baixa en 0,5% i la inflació interanual es queda en el 0,0%. Dades que cal prendre amb “precaució, ja que són reflex d’un escenari irreal, en què molts dels béns estan en quarantena des de meitat de mes, com nosaltres”, adverteix Maria Recuero secretària general d’USOC.

No obstant això, “crida l’atenció que dues de les poques coses que seguim consumint i de les que en aquestes circumstàncies tenim encara més dependència, com són aliments bàsics o el sector de les comunicacions si hagin pujat. I altres productes, per no ser significatius abans de la crisi sanitària, com les preuades mascaretes o els guants profilàctics, no es reflecteixen”, observa Recuero.

Pel que fa a l’alimentació, ha apujat el preu de dos grups bàsics, el peix i marisc, i la carn. En les comunicacions, “la base per al nou model de treball que s’ha instaurat precipitadament per adaptar-nos a la pandèmia, hi ha hagut un repunt en els preus dels serveis. És important assenyalar que no és només necessari perquè puguem treballar, sinó que es tracta també de l’únic entreteniment a què moltes famílies poden optar i s’hauria de vigilar que no hi hagués una picaresca o abús en les tarifes”, demana la secretària general d’USOC.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged .