Valoració IPC Setembre 2017


El creixement dels preus evidència la necessitat d’un creixement generalitzat dels salaris.

L’Institut Nacional d’Estadística ha publicat avui l’IPC corresponent al mes de setembre, que no ha experimentat una variació mensual a Catalunya de manera que el creixement dels preus s’ha situat en el 2,1% interanual, superior encara a l’1, 8% del conjunt de l’estat. Després d’un any en què els preus han seguit una tendència a l’alça, cal que aquest creixement s’estengui també als salaris.
“La crisi econòmica ha propiciat un escenari de desigualtat salarial, que es manté encara, i una forta devaluació dels salaris. A més, ha transformat profundament el mercat laboral, en què l’ocupació que es crea és molt precària, inestable i amb salaris més baixos. Per tot això, és el moment que la recuperació econòmica tingui efecte en la recuperació social i de les rendes dels treballadors”, explica Maria Recuero secretària general d’USOC.
Per a això, des de la USOC advoquem per recuperació la força vinculant de la negociació col·lectiva així com continuar amb l’increment gradual de l’SMI. “A més, cal continuar lluitant contra la precarietat i la temporalitat injustificada i posar en marxa un pla de xoc contra la desocupació juvenil”, concreta Recuero.

Posted in Opinions, Valoració IPC and tagged .