Maria Recuero, Secretària General

Article d’opinió de la secretària general Maria Recuero


Usoc exigeix la derogació de la reforma de les pensions de 2011 i les lleis que la desenvolupen.

La Unió Sindical Obrera Catalunya exigeix la derogació de la reforma de les pensions del 2011, que és responsable, juntament amb una mala gestió del sistema i la mala qualitat en l’ocupació, d’aquesta situació que fa perillar les pensions presents i futures.
Recordem que la llei 27/2011, d’1 d’agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social, que va entrar en vigor el 2013, va elevar l’edat de jubilació als 67 anys i va introduir les claus de la modificació de la revalorització de les pensions. Contra aquesta llei USOC va dur a terme una potent campanya per intentar aturar la seva aprovació i va convocar una mobilització del sindicalisme independent que va culminar amb una gran manifestació davant el Congrés dels Diputats el 29 de juny de 2011. Un dels punts més agressius i que més ha afectat el poder adquisitiu dels i les pensionistes és el factor de sostenibilitat, introduït en la reforma de les pensions de 2011 en una nova disposició addicional i que va ser desenvolupat el 2013 en la Llei 23/2013 de 23 de desembre”.
USOC manifesta el seu compromís amb la defensa del sistema públic de protecció social, plantant cara des de 2011 a la reforma de les pensions i també, des de 2013, com a membre de la Mesa Estatal Pro-Referèndum de les Pensions (MERP), a través de la que les més de 300 organitzacions que la componem promovem una reforma que blindi les pensions en la Constitució, “perquè sigui obligació i mandat constitucional inexcusable per als poders públics, la prohibició de qualsevol tipus de privatització i el manteniment del poder adquisitiu real de les pensions”.
La mala gestió econòmica del Govern de Zapatero, que no va ser capaç de preveure la crisi ni de prendre mesures oportunes, juntament amb les brutals polítiques de retallades i austericidi exercides pel Govern de Rajoy, han incidit en la retallada del sistema de pensions. “El principal factor de sostenibilitat del nostre sistema de pensions és l’ocupació, l’ocupació estable, que garanteix els ingressos al sistema. Aquest és el factor que cal implementar i cap al qual cal dirigir tots els esforços”.

Posted in Articles opinió Maria Recuero, Opinions and tagged .