Valoració Sigen-USOC de la reunió dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats per l’ ERO Nissan


Els treballadors de Nissan els retreuen a tots els grups polítics que es va acabar el temps de les paraules.

 

• Una representació sindical es reuneix amb els responsables parlamentaris d’Indústria després de la multitudinària manifestació davant del Congrés dels Diputats

“S’ha acabat el temps de les bones paraules, és temps de legislar per als treballadors i la ciutadania”, li han retret els treballadors de Nissan als responsables d’Indústria dels grups parlamentaris en la reunió posterior a la manifestació que aquest migdia va arribar al Congrés dels Diputats.

“Tots ens diuen que sí, que tenim raó, que estan amb nosaltres … ja n’hi ha prou de bones paraules de qui té a la mà la possibilitat de revertir la situació. Hem estat clars amb els diputats: cal derogar ja l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors i que l’Autoritat Laboral recuperi les competències que li va robar la Reforma Laboral de 2012. No estaríem parlant d’un ERO com aquest amb la legislació anterior”, resumeix Miguel Ruiz, secretari general de Sigen-USOC, sindicat majoritari a les plantes de Nissan de Barcelona.

Els representants sindicals coincideixen que “si hi ha voluntat, es pot fer. I si algú votarà en contra, que es descari. Aquesta votació ha d’anar urgentment a Congrés, com ja es va fer amb l’article 52.d. Els hem recordat que des de la USOC ja li vam fer arribar al president de Govern aquesta petició a través de Reyes Maroto, i que tornarem a fer-ho tantes vegades com sigui necessari”, recalca Ruiz.

Els treballadors de Nissan tenen molt clar que “hauria de blindar que una empresa que ha rebut ajudes públiques o que s’ha acollit a un ERTO subvencionat amb diners de l’Estat no pot plantejar un tancament i un ERO total sense l’autorització de Govern, a través en aquest cas de l’autoritat laboral”, explica el delegat de Sigen-USOC.

Més de 2.000 treballadors de Nissan, directes i indirectes, estan tornant ara a Barcelona després d’una reeixida manifestació a les portes de Congrés que demana als poders públics que no es posin de perfil en decisions que estan a la mà. “Nosaltres seguirem donant la batalla pels nostres llocs de treball, però deixar morir la indústria en el seu conjunt depèn d’ells. Per Nissan la necessitat de derogar el 51 és immediata, però s’evitaran molts acomiadaments col·lectius a curt i mig termini”, conclou Miguel Ruiz.

Posted in Notes de Premsa, Notícies.