23 de setembre, dia de la visibilitat bisexual


Avui, 23 de setembre, és el dia de la visibilitat bisexual i des de la USOC creiem important destacar-ho doncs, ara encara, és una orientació sexual molt estigmatitzada i invisibilitzada, com qualsevol orientació que no sigui l’heterosexual.

Malauradament, i especialment des del Mass Media, s’inculquen unes idees sobre la bisexualitat errònies, pintant-la de promíscua, sexualitzada i molts cops, rebutjada o negada. Tots aquests pensaments, que la societat té molt intrínsecs i assumits, cal conèixe’ls per a poder desmitificar-los i així poder combatre el rebuig, l’exclusió i la bifòbia, és a dir, qualsevol actitud, pensament o comportament que vagi en contra de la bisexualitat.

Com a sindicat que defensa els drets de totes les persones treballadores, no podem passar per alt que la bisexualitat, dins del món laboral, pot ser motiu de rebuig, assetjament, burla o inclús obstacle per a poder aconseguir una feina digne. L’orientació sexual de les persones no ha de ser un motiu determinant alhora de tenir una vida o una feina i ningú ha de vulnerar la intimitat de les persones.

Per aquest motiu hem volgut fer una recopilació dels diferents mites o pensaments bifòbics que encara corren en la mentalitat de gran part de la població, per a poder desmentir-los de forma lògica, coherent i raonada.

MITES O PENSAMENTS BIFÒBICS

Posted in Notícies and tagged .