Cansades de llaços i pocs passos, lema de la USOC per aquest 25N


El lema escollit per aquest any pretén ser un reflex de la necessitat de prendre accions i compromisos clars.

El 25N es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Com cada any, la Unió Sindical Obrera de Catalunya realitza una campanya per a conscienciar sobre aquest indignant fenomen que continua estant molt i molt present en el nostre dia a dia. Per això, us presentem la campanya d’aquest any:

“Cansades de llaços i pocs passos”

El lema d’enguany per al 25N, “Cansades de llaços i pocs passos”, ha estat triat per a reflectir un sentir que considerem generalitzat en les dones. Fa anys que veiem campanyes en aquest dia de commemoració i hem vist, dolorosament, que el llaç violeta s’han tornat un costum. Però, lamentablement, més enllà de mobilitzar i generar compromisos per a erradicar la violència contra les dones i nenes, s’han convertit en una estratègia, fins i tot, propagandística.

És per això que fem aquesta reivindicació: no ens val, no n’hi ha prou amb portar el llaç violeta el 25N, si no es prenen accions concretes i compromisos clars per a combatre la violència contra les dones i nenes. Per això, des de la USOC exigim passos clars i precisos.

Visibilitzar les violències masclistes
La campanya del 25N, “Cansades de llaços i pocs passos”, es compon de diferents estratègies de comunicació. Durant aquesta setmana estarem difonent a través de la nostra web i xarxes socials diversos cartells i informació vinculada al 25N. Amb això es volen visibilitzar les violències masclistes que, encara que són bastant habituals, avui dia passen fins i tot desapercebudes.

En aquesta campanya hem triat l’etiqueta #NoSomMentida. Amb això posem el focus d’atenció en què la violència contra les dones no és un invent ni una estratègia de les dones per a victimitzar-se. Es tracta d’un problema estructural que ha de ser tractat amb responsabilitat, brindant respostes concordes a la magnitud d’aquest indignant fenomen.

La USOC vol alçar la veu, per això exigim compromisos clars, contundents, ordenats i planificats, mesurables, quantificables i avaluables. L’objectiu: construir un món on ser dona no signifiqui opressió, precarietat, vulnerabilitat i discriminació.

Per tot això, aquest 25N diem que estem “Cansades de llaços i pocs passos” i #NoSomMentida.

Posted in Notícies and tagged , , , .