Declaracions de la secretària general de la USOC Maria Recuero sobre el Primer de Maig


Aquest Primer de Maig, la USOC ha convocat manifestacions a Barcelona i Tortosa, per defensar les nostres reivindicacions. Per a Maria Recuero aquest Primer de Maig ha quedat encaixat entre les dues campanyes electorals, i això ha amagat les reivindicacions del Primer de Maig i han quedat lamentablement en segon pla els problemes socials.

USOC com a tercer sindicat de Catalunya, s’ha mantingut al marge de la contesa política sense oblidar la necessitat de la defensa dels drets socials i laborals i per la secretària general d’USOC considera que després de les eleccions del 28-A, no hi ha excuses perquè no es restitueixin els drets eliminats per la reforma laboral que tant mal han fet als treballadors i a les nostres condicions de treball. Cal reforçar la negociació col·lectiva i millorar substancialment els baixos salaris.

Per Recuero ha arribat el moment de dedicar els esforços a combatre l’atur amb polítiques de creació d’ocupació i lluitar contra les desigualtats socials i promoure la igualtat entre dones i homes. Considera que s’ha de deixar de jugar amb el nostre drets a força de promeses incomplertes.

Insisteix la secretària general de la USOC, que cal estar alertes a símptomes de caiguda de l’activitat industrial que estan ocasionant la presentació d’acomiadaments col·lectius en sectors com l’automoció i és imprescindible actuar de manera anticipada a aquests sectors i desenvolupar polítiques industrials en sectors que juguen un paper de futur en sectors energètics, la robòtica, l’automoció, etc. De la mateixa manera invertir en la formació professional dual.

Per Recuero, el sindicat està ampliant la representació sindical a més empreses i ha consolidat les seves majories a l’ensenyament concertat, en empreses industrials i en sectors de serveis, en conseqüència la representació de la USOC està en el 5%, i exigim per tant, la presència a les taules de negociació dels convenis i de participació institucional que ens correspon com a sindicat representatiu i independent dels poders econòmics i polítics.

USOC fa una crida als seus militants i afiliats a participar en les manifestacions del Primer de Maig, com a demostració de la força d’un sindicat dinàmic amb capacitat de negociació i mobilització.

 

Posted in Declaracions, Notícies and tagged .