El Jutjat d’Instrucció Nº2 de Barcelona arxiva la querella contra antics i actuals dirigents de la USOC


1.- Després de 2 anys d’instrucció de la querella, el Jutjat d’Instrucció nº 2 de Barcelona, mitjançant Acte, ha comunicat el 18 de maig, que es decreta el sobreseïment lliure i arxiu de la causa contra antics i actuals dirigents de la USOC.

2.- Aquesta denúncia es remunta a l’any 2012, quan tres extreballadors de la USOC, José Luis Arrabal Alba, Jaime Estal Fernández, i Antonio Morales Medina, van presentar una denúncia al setembre de 2012 a l’Oficina Antifrau de Catalunya i que va ser arxivada el 17 de juliol de 2013.

3.- Com no va ser considerada la seva denúncia, es va presentar una nova denúncia a la fiscalia de l’Àrea de Sabadell a l’octubre de 2013, aquesta fiscalia va presentar una querella al març de 2015 contra diversos dirigents d’USOC, a resultes d’aquesta denúncia es va instruir el procediment que la USOC no va conèixer fins a maig de 2016 i va poder estudiar amb el posterior aixecament del secret de sumari al setembre de 2016.

4.- Els fets denunciats es referien a fets anteriors al 2013 i que afectaven la gestió de l’anterior comissió executiva. No obstant això, l’actual comissió executiva sempre va considerar que no s’havia comès cap delicte i que s’havien complert amb les obligacions fiscals, tributàries i laborals i s’havia fet un bon ús dels fons públics.

5.- Lamentablement, la denúncia i la campanya promoguda pels tres denunciants tenia com a objectiu embrutar el bon nom del sindicat. Per ressentiment, a causa del fet d’haver estat acomiadats per l’anterior comissió executiva i per a això es va emprendre una campanya sense base real, però amb la idea de “acusa que alguna cosa queda”, i d’aquesta manera es va posar en qüestió la bona feina d’un sindicat que porta més de 50 anys defensant als treballadors i treballadores de Catalunya, amb independència i honradesa.

6.- El sindicat USOC ha actuat amb serenitat i assossec davant aquesta desaforada campanya i ha manifestat la seva col•laboració amb la justícia per aclarir la veritat, tal com finalment el jutjat d’instrucció número 2 ha resolt, decretant el sobreseïment lliure i l’arxiu de la causa. Que ha quedat totalment demostrat que no hi havia cap fet delictiu en la gestió del sindicat, ni tampoc s’ha pogut acreditar irregularitats de caràcter administratiu en la gestió.

7.- Els denunciants han actuat de mala fe, era tan sols un intent per denunciar sense proves, com ha quedat també acreditat quan els denunciants han reconegut que davant l’exoneració per part de la fiscalia no tenien res a dir en la instrucció de la causa.

8.- Agraïm als afiliats i afiliades la paciència i la compressió davant aquesta campanya orquestrada contra el sindicat i, que en tot moment, han manifestat el seu suport i confiança en la comissió executiva, a la presumpció d’innocència davant una denúncia mancada de qualsevol fonament que l’únic que pretenia era desprestigiar al sindicat USOC.

9.- Sol•licitem als mitjans de comunicació que es facin ressò de l’arxiu de la querella, i que actuïn proporcionalment en la difusió de la notícia, ara quan és positiva, de la mateixa manera que quan era negativa, tenint en compte la necessitat de restituir el bon nom de la USOC en el que pugui haver afectat. Atenent al clima general de desconfiança que hi ha a les institucions del nostre país, en funció dels casos reals de corrupció existents.

Posted in Declaracions, Notícies and tagged .