Es formalitza l’acord per a la reindustrialització dels terrenys de Nissan a la Zona Franca.


Aquest matí, a les oficines del Consorci de la Zona Franca, ha tingut lloc l’acte oficial que posa fi a més de dos anys de negociacions complexes i lentes, on després de 28 reunions, es culmina un procés en el qual les persones treballadores afectades pel tancament de Nissan veuran resolt, per fi, el seu futur professional.

S’ha signat el protocol pel qual el projecte HUB Factory, format per Goodman i les enginyeries QEV i Btech, explotaran els 518.000 metres quadrats de la Zona Franca, que seran reindustrialitzats després d’un procés desenvolupat amb absoluta transparència i, sobretot, garantia jurídica, per a poder recuperar la totalitat dels llocs de treball en un projecte ambiciós i actual com és la fabricació de vehicles electrificats des del punt de vista de la digitalització i la sostenibilitat mediambiental.

Ha estat un acte de caràcter institucional, on totes les parts involucrades en el procés de negociació de la Comissió de Treballs per a la Reindustrialització de Nissan han volgut destacar tota la tasca desenvolupada, procés en el qual podem dir de forma clara que sense la presència i la participació directa i activa de SIGEN-SIR USOC hagués estat materialment impossible, per tant, hem ajudat a construir les bases d’aquest acte històric, no només per a Barcelona sinó per al conjunt del territori.

Miguel Ruiz, secretari general de SIGEN-SIR USOC ha manifestat que, “sens dubte avui és un gran dia per a les persones treballadores i les famílies afectades, però el procés no acaba aquí, toca ara continuar treballant per a vetllar pel compliment del que avui es pacta. Garantir l’activitat industrial i el manteniment de l’ocupació serà la nostra màxima prioritat i no pararem fins a aconseguir complir tots dos objectius”.

Des de la USOC demanem el compromís i la responsabilitat de totes les parts del projecte per tal de poder continuar treballant conjuntament. Els representants empresarials i sindicals i les administracions públiques, és a dir, la Generalitat i del Govern d’Espanya, hem de garantir aquest compromís que, des de la USOC, assumim en primera persona per tal de garantir que totes les persones treballadores recuperin el seu lloc de treball com més aviat millor, lluitant pel bé de la indústria.

Posted in Notes de Premsa, Notícies and tagged , , .