Logo Federació d'Indústria

Indústria USOC exigeix una revisió del Protocols d’Emergència al Pol Petroquímic de Tarragona


La Federació d’Indústria de la USOC, davant la reiteració de greus accidents a les plantes petroquímiques de Tarragona, amb diverses persones mortes i nombrosos ferits greus, fa les manifestacions següents:

  1. Exigeix una revisió dels protocols d’actuació i comunicació perquè considerem que la magnitud de l’accident va posar de manifest algunes mancances en la seva aplicació i l’activació de les alarmes, que considera no han de ser només davant risc de núvol tòxic, sinó com és tristament evidenciat amb la caiguda d’objectes amb l’evident risc per als treballadors i la població.
  2. Una investigació a fons de les causes de l’accident a IQOXE, i una total transparència en les conclusions d’aquestes i les responsabilitats que corresponguin.
  3. Garanties per a un adequat funcionament dels equips a les indústries i els manteniments d’aquests per minimitzar els riscos d’accidents.
  4. Incrementar els programes de formació contínua dels treballadors de les empreses principals i de les contractes.
  5. Creació d’una mesa amb la participació de tots els sindicats amb representació en els comitès d’empresa per emprendre un pla integral de prevenció en tot el pol petroquímic de Tarragona.
  6. Exigir de les empreses i de les administracions que s’assumeixi com a tasca principal aquestes actuacions i que no es relaxin les mesures de seguretat.

Per part d’USOC vetllarem perquè es realitzin aquestes actuacions imprescindibles i en cas de no observar una actitud proactiva, ens mobilitzarem per a exigir una ràpida adopció de mesures urgents, perquè aquesta situació no pot continuar.

Posted in Notes de Premsa, Notícies and tagged .