Intervenció Maria Recuero Maig17

Intervenció a la cloenda de la manifestació del 1r de Maig de Maria Recuero, secretària general USOC


Companys i Companyes;

Com cada 1r de Maig, la USOC amb el lema A L’OFENSIVA!! pels salaris, pel treball digne i la justícia social, celebrem aquest dia amb la convicció de fer possibles les reivindicacions que han de posar-se al servei dels treballadors i de les treballadores.

1. Fer front a la desigualtat social després de la crisi.

Portem una dècada de pèrdua d´ocupació, de precarietat, d’atur, d’expulsió sistemàtica del món laboral, de milers de treballadors i treballadores que deixen una petjada de patiment i desigualtat social que cal remuntar.

ARA ja ha arribat el moment de recuperar el camí perdut !!!!! fixant una agenda de reivindicacions i lluites dels treballadors i treballadores i, en conjunt, de tots nosaltres.

No podem tolerar que la recuperació de l’economia només serveixi per millorar els comptes de resultats de les empreses, els treballadors també volem la nostra part de l’esforç i el sacrifici que han fet aquests amb la crisi!!

La lluita contra la desigualtat social ha de ser la prioritat de tots els governs i responsables públics. Especialment per aquells col•lectius que han vist la seva capacitat adquisitiva molt perjudicada: pensionistes, treballadors públics, joves, dones…

2. Increment de la despesa social.

El moviment sindical organitzat, ha de garantir la reconstrucció de l’estat del benestar. Una societat on la salut, l’educació i la cura de les persones dependents estigui a l’abast de tothom i que es protegeixi gràcies a tots nosaltres. La classe treballadora som l’única garantia de manteniment i recuperació d’aquests pilars de la nostra comunitat.

Cal exigir a les diferents administracions un increment en la despesa social, perquè no remuntarem la desfeta del sistema de protecció social, no recuperarem el terreny perdut en la darrera dècada sense esforços importants en els pressupostos socials.

La defensa del sistema de les pensions, subsidis, ajuts, beques, sistemes públics de sanitat i educació ha de ser la nostra prioritat com a sindicat de classe, més enllà de la reivindicació del convenis col•lectius, de la negociació col•lectiva i de l’increment dels salaris.

2. Lluita contra la corrupció.

Cal exigir un càstig exemplar a tots els responsables dels casos de corrupció, siguin del color polític que siguin i l’administració a la que pertanyin. En aquest sentit, la independència del poder judicial és un requisit imprescindible pel bon funcionament del sistema democràtic.

Davant una profunda crisi de les institucions polítiques i, en general, de l’organització de l’Estat, les organitzacions dels treballadors i, en especial, el sindicalisme confederal, autònom i independent que a Catalunya representem la USOC, han de posar-se en primera línia de la recuperació de la confiança en la democràcia ien la política.

3. Futur polític de Catalunya

És urgent que es trobi una sortida que permeti als ciutadans expressar-se de forma democràtica i amb garanties amb un referèndum, on la majoria decideixi què futur de relació volen per a aquest país i que superi d’una vegada la situació d’incertesa i de bloqueig institucional que dificulta el funcionament del país i el ple desenvolupament d’una Catalunya Social.

En aquest sentit, la USOC defensem el dret que la societat pugui decidir el seu futur lliurament, en el marc polític actual o en un altre, mitjançant un referèndum vinculant i amb criteris homologables als de qualsevol procés electoral que s’hagi fet anteriorment. Altrament, veiem necessari, que cal posar l’accent no només en el debat polític si no també en el futur de l’estat del benestar, en el conjunt de les polítiques socials. Catalunya serà social o no serà una Catalunya amb futur.

4. Defensa de la negociació col•lectiva i els instruments d’acció reivindicativa.

Finalment, hem de regenerar i democratitzar el moviment sindical i les seves regles de joc que necessiten ser modernitzades per respondre millor a la diversitat de la classe treballadora. La llei que regula l’activitat sindical, la LOLS, aprovada a mitjans dels anys 80 ha de ser renovada amb l’objectiu de possibilitar que totes les opcions sindicals puguem arribar amb les mateixes condicions a tots els treballadors i treballadores.

Només amb una democràcia real en matèria sindical, en què la societat estigui veritablement representada en les institucions, recuperarem la força del sindicalisme de classe i podrem anar a l’ofensiva legitimats.
Per això, en aquest 1r de Maig, la USOC fa un crida massiva als treballadors i a les treballadores a passar a l’ofensiva, perquè és de justícia; perquè és necessària i perquè ha arribat el moment de recuperar el poder adquisitiu dels salaris, de les pensions i de les retribucions públiques. I aquesta ha de ser la nostra fita més important !!!

Companys i companyes,

Us necessitem a tots i a totes per fer del tercer sindicat a Catalunya, un referent alternatiu fort dins del món sindical.

VISCA LA USOC !!!!

VISCA CATALUNYA !!!

Cercar

 

Posted in Articles opinió Maria Recuero, Concentracions / Manifestacions, Notícies, Opinions and tagged , .