La USOC convoca aturades de dues hores el 8 de març, i concentració a Barcelona als Jardins Rubió i Lluch a les 12 h


USOC convoca aturades parcials de dues hores per torn entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda del 8 de Març per protestar per la discriminatòria situació laboral que pateixen les dones al nostre país.
A més convoca una concentració de Barcelona els Jardins Rubió i Lluch (entrant c/ Hospital,56).
Amb aquestes convocatòries, la USOC pretén animar a la participació i la reivindicació dels drets de la dona a la feina. Les seccions sindicals les organitzaran en funció de les seves possibilitats en els diferents centres de treball.
Les aturades volen donar suport a la campanya impulsada des de la Confederació Europea de Sindicats (CES) de promoure la directiva comunitària que millori el sistema de llicències de paternitat retribuïda i de llicències per a les cures familiars.
La USOC fa anys que organitza actes reivindicatius per lluitar per l’equiparació real de la situació de la dona en el món laboral. Aquest any, “ho fem sota el lema ‘Trenquem l’etiqueta de la precarietat femenina’, perquè encara que la precarietat la pateixen molts treballadors, segueix tenint un tint marcadament femení. Des de joves, que accedeixen a llocs més inestables i pitjor remunerats; pateixen en l’edat adulta les retallades de jornada o la discriminació per la maternitat; i tot això deriva en unes pensions un 40% més baixes per les menors cotitzacions durant tota la seva vida laboral”.

Posted in Concentracions / Manifestacions, Notícies and tagged , .