La USOC defensa el blindatge de les pensions


La MERP entrega les signatures al Síndic de Greuges

Membres de la Mesa Estatal Pro-Referèndum de les Pensions (MERP) en què participa la USOC, han lliurat el dia 19 de gener, al Síndic de Greuges de Catalunya de les signatures recollides en els últims mesos per exigir el blindatge constitucional de les pensions. Amb aquestes, són ja més de 700.000 les signatures lliurades. Així, els portaveus de la MERP han acudit a les defensories del poble a Galícia, Euskadi, Aragó, València, Andalusia, Castella i Lleó, Illes Canàries i Madrid, on han sol·licitat el seu suport per aconseguir la compareixença davant la Comissió del Pacte de Toledo, que, com ja va anunciar al desembre, celebrarà reunions fins al març amb l’objectiu d’elaborar “un pla per a la sostenibilitat de les pensions”.

Alhora, els representants de les diferents organitzacions de la plataforma presents en les reunions han sol·licitat el suport de les institucions que representen els defensors en la seva exigència de “posar en marxa un procés que culmini amb el blindatge constitucional de les pensions com un desenvolupament necessari del nostre sistema democràtic “.

Durant la reunió amb els defensors dels representants de la MERP han insistit que “les pensions públiques no poden dependre d’una determinada correlació de forces política. Han d’estar per sobre del color del Govern, dels resultats electorals o la situació del país “. Ara que s’estan debatent al Congrés les diferents alternatives al voltant de la “sostenibilitat” del sistema públic de pensions, la MERP defensa que “totes han de ser escoltades, debatudes i conegudes per la ciutadania, sense restriccions ni idees preconcebudes, però reclamem que l’esperit que ja recull la Constitució es concreti en una obligació inexcusable per als poders públics. Que el caràcter públic del sistema de pensions i el seu poder adquisitiu només depengui de la Carta Magna, i no de debats o diferències polítiques “.

Posted in Opinions and tagged , .