La USOC denúncia la improvisació del Govern al sector de l’automoció


La Federació d’Indústria de la USOC, comparteix les posicions defensades per la FI-USO que porta molt de temps mostrant la nostra preocupació per les decisions que s’estan prenent des del Govern. Que ha demanat reunions a la ministra d’Indústria, de Transició Ecològica i també d’Ocupació, per explicar-los amb arguments tangibles que les decisions que estan adoptant en Política Industrial són errònies, i si no rectifiquen, tindrà conseqüències directes en l’ocupació.

Primer van acabar amb les nuclears, després les centrals tèrmiques, posteriorment es va signar l’acta de defunció de la mineria del carbó, i ara després de l’anunci de la futura Llei de Canvi Climàtic, venen pel sector d’Automoció.

Per la FI-USOC el conjunt del sector d’automoció és estratègic per a la nostra economia, suposant un 10% del PIB, un 18% de les nostres exportacions, un 9% de l’ocupació i un pes en la inversió en | + D + I d’un 10%. És important valorar els 2,84 milions d’unitats produïdes el 2017, situant al nostre país en 8 * productor a escala mundial i 2 * en l’àmbit europeu. Pel que fa a vehicle industrial, Espanya ocupa el primer lloc a escala europea.

El Govern va anunciar la setmana passada, la prohibició de la venda de vehicles de gasolina, dièsel, de gas i híbrids a partir del 2040, en aquest esborrany de Llei de Canvi Climàtic. Aquest anunci suposa una nova “punyalada” al sector de l’automoció, ja de per si afectat per la intensa campanya de desprestigi empresa des de fa mesos contra els vehicles dièsel. Per FI-USOC, no està bé que s’anunciïn certes mesures amb data de caducitat, sense buscar alternatives i molt menys des de la unilateralitat i sense el consens previ dels agents socials.

Molt s’està parlant de la Indústria 4.0, de la digitalització i més concretament en el subsector de constructors de l’acte, d’una política industrial que condueixi a la descarbonització del parc automobilístic, a favor de la fabricació de vehicles elèctrics, que es pressuposen menys contaminants.

Però aquesta aposta, sense dotació pressupostària, sense el necessari consens, i des de la improvisació i la incertesa que el Govern està posant en relleu, només ens conduirà al fracàs.

Des de la Federació d’Indústria de la USOC no permetrem que se segueixi demonitzant al sector automobilístic, i seguirem treballant i mantenint-nos ferms en la defensa del sector que, tot i els continus atacs del Govern, gaudeix de bona salut i és un garant d’estabilitat en l’ocupació i també és necessària la implicació del Govern de Catalunya en la defensa d’un sector industrial fonamental per l’ocupació i l’economia catalana.

 

 

Posted in Notícies and tagged .