La USOC denúncia les pèssimes condicions de treball dels treballadors d’ambulàncies


El sector d’ambulàncies d’USOC, vol denunciar les pèssimes condicions en què han de desenvolupar la feina els treballadors i treballadores d’ambulàncies amb l’epidèmia de la Covid-19, als serveis i trasllats que han de fer des dels domicilis dels pacients amb unes lamentables condicions que es resumeixen en:

• Manca d’EPIS, es treballa amb les mascaretes més bàsiques, les quirúrgiques, una sola per tota la guàrdia.

• Bates d’un sol ús que han de netejar-se per desinfectar per prologar la seva utilització i s’empren tovalloletes per desinfectar.

• En alguna empresa els treballadors han de rentar-se la roba al seu domicili particular.

• Els treballadors estan sotmesos a una situació extrema de pressió psicològica i a una càrrega de treball sobredimensionada.

• Hi ha una manca de productes de desinfecció alcohòlica per a les mans i també es manca de desinfectant per als vehicles.

• Els ritmes de treball vertiginosos impedeixen dedicar un temps per a realitzar els àpats en condicions.

• Els treballadors que estem complint més enllà de les nostres obligacions contractuals, ens trobem davant l’incompliment del conveni pel que fa al pagament de les dietes per part de les empreses.

Totes aquestes situacions suposen un fragant incompliment i fallida de les normes més elementals de prevenció i que està exposant als treballadors d’ambulàncies a un risc evident i que a més pot afectar en cas de contagi a poder seguir prestant un servei essencial en aquests moments de crisi sanitària.

Per això i davant la falta de respostes de les empreses i del servei contractant públic CATSALUT, posarem immediata denúncia davant la Inspecció de Treball i els Jutjats perquè es corregeixin de forma urgent les greus mancances que tenim a les nostres condicions de treball i la seva prestació en aquestes lamentables condicions.

Posted in Notícies and tagged , .