La USOC dóna suport a la campanya de recollida de signatures per reclamar el restabliment de les condicions de la jubilació parcial


Campanya de recollida de signatures que des del sindicat USO vam llançar per reclamar el restabliment de les condicions de la jubilació parcial prèvies a la Llei 27/2011, d’1 d’agost i al Reial decret llei 5/2013, de 15 de març, de mesures per afavorir la vida laboral dels treballadors de major edat i promoure l’envelliment actiu, que va endurir, encara més que la llei, les condicions d’accés a la jubilació parcial. Aquesta situació està suposant un greu perjudici per als treballadors, ja que, a la pràctica, impossibilita l’accés a aquesta modalitat de jubilació. Per tot això, USOC defensa unes condicions per a la jubilació parcial que estimulin la seva utilització i generin ocupació. Comptem amb la teva signatura per recuperar la jubilació parcial.

En 2018 els requisits previstos pel RDL són:

Per a la jubilació parcial ordinària, 34 anys i sis mesos de cotització i es pot accedir amb 61 anys i 6 mesos; per a la Jubilació Parcial “excepcional”, la cotització és de 33 anys cotitzats i 62 anys.

Com és la cotització de l’empresa?: Un mínim del 75% de la base (encara que el treballador només realitzi el 50% de la jornada).

La USOC estem defensant la recuperació de les condicions de jubilació parcial anteriors al RD de 2013, i reclamant l’acord per al restabliment de les condicions anteriors de la jubilació parcial possibilitaria l’augment d’acords en empreses que, després de la reforma de la mateixa, han disminuït gairebé fins a desaparèixer a causa del cost que suposa a l’empresa.

Les condicions prèvies a 2013 són les següents:

· Als 60/61 anys.
· Amb 30 anys cotitzats.
· Reducció d’entre el 25% i el 85% de la jornada.
· Que l’empresa cotitzi per la jornada efectivament realitzada pel jubilat parcial.

Per la recuperació del dret a una jubilació parcial en condicions dignes.

Per la creació d’ocupació, la renovació de plantilles i la incorporació de joves a una ocupació de qualitat.

Participa amb la USOC a la defensa dels teus drets i l’ocupació.

¡SIGNA I DIFON!

https://www.change.org/p/a-la-mesa-del-congreso-por-una-jubilaci%C3%B3n-parcial-con-las-mismas-condiciones-que-hasta-ahora-tenemos

Posted in Notícies and tagged .