Lacrem (Farggi-La Menorquina), presenta un ERO per acomiadar 153 Treballadors


Estan afectats els centres del Poblenou de Barcelona, Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda

L’empresa Lacrem (Grup Farga), fabricant de la marca de gelats Farggi, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 153 treballadors i treballadores, després de la compra, fa uns mesos, de La Menorquina (negoci de gelats del Grup Kalise).

Avui està tenint lloc la tercera reunió de consultes de l’ERO entre la direcció de l’empresa i els sindicats amb representació a la mesa negociadora (la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i USOC).

L’empresa ha anunciat que l’expedient d’extinció de contractes afectarà 153 treballadors i treballadores dels centres del Poblenou (Barcelona, Farggi), Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda (els dos darrers al Vallès Occidental i de La Menorquina). En total, als tres centres hi treballen 665 persones.

Dels 153 treballadors, l’empresa proposa que aproximadament la meitat facin una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part seran substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis.

La UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i USOC rebutgem l’ERO i exigim la seva retirada. Ens oposem als acomiadaments, però també a la precarització de l’ocupació que suposen tant les novacions de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis.

Demà tindrà lloc una nova reunió amb la mediació de la Inspecció de Treball. Dijous, es convocaran assemblees de treballadors i treballadores per valorar les possibles accions de protesta.

Posted in Notícies and tagged .