Valoració IPC Agost 2017


Els salaris s’haurien de recuperar en la línia de la pujada dels preus.

L’INE ha publicat avui les dades de l’IPC corresponents al mes d’agost, en què els preus han pujat dues dècimes fins a arribar a l’1,6%. Els preus del transport i l’habitatge han repercutit positivament en aquesta pujada, a Catalunya la inflació es dispara a l’agost un 0,3% i en el que va de l’any arriba al 2%.

“L’increment dels preus durant els últims mesos mostra una realitat d’acord amb la recuperació de l’economia, que hauria de manifestar en els salaris. Segons l’Estadística de Convenis Col·lectius, la pujada salarial pactada de gener a agost ha estat de l’1,33%, clarament insuficient, contribuint a l’empobriment acumulat del conjunt de la ciutadania”, apunta Maria Recuero secretària general d’USOC.

Des de USOC considerem que l’efecte de la crisi econòmica i de les últimes reformes laborals han precaritzat fins al límit el mercat de treball, caracteritzat per la creació de llocs de treball temporals, de curta durada i salaris miserables. “En aquest moment de reactivació de l’economia, els treballadors necessiten sindicats forts que contribueixin a millorar les seves condicions laborals a través d’una negociació col·lectiva compromesa. No poden tornar a repetir els mateixos continguts dels últims AENC signats per patronal, CCOO i UGT”, conclou Recuero.

Posted in Notícies, Opinions, Valoració IPC and tagged .