Logo USOC ICO

Manifest de la USOC amb motiu de la Diada Nacional 2021


Defensar els drets nacionals passa avui per la recuperació econòmica i social.

Celebrarem per segon any consecutiu la Diada Nacional afectats per la pandèmia de la Covid, en un moment que la campanya de vacunació està contribuint a disminuir els efectes negatius sobre la salut i gradualment es va recuperant la vida social i econòmica.

Però les conseqüències que ha deixat aquesta pandèmia en la societat persistiran durant llarg temps. La
devastació sobre la vida de centenars de persones és irreparable, ara correspon recuperar a les persones i a les activitats econòmiques per a possibilitar el creixement sobre noves bases, que es faci amb justícia social i una economia verda.

En aquest context la Diada Nacional és per la USOC un moment per a remarcar que tots ens hem de centrar en establir les bases per al creixement econòmic i social, recuperant al país de la pobresa, la injustícia social, i les desigualtats socials que la pandèmia ha aguditzat.

És necessari també definir cap a on s’encamina el país després de més de 10 anys que malgrat la intensa
mobilització social, no s’ha avançat en els drets nacionals i estem en un bucle del qual no sortim, i que ha
situat les cotes d’autogovern en un nivell inferior al de fa 10 anys. Per això és imprescindible un acord de país per a fixar de manera consensuada els passos a seguir, però això no pot distreure dels necessaris esforços per a la recuperació econòmica i social de Catalunya.

La prioritat és recuperar les vides, donant ocupació, millorant els salaris i apujant el salari mínim al 60% de la mitjana salarial del país, invertir en educació i en la protecció de la salut.

Aquest creixement econòmic s’ha de fer tenint presents els enormes reptes que suposa la crisi climàtica, que és una realitat que afecta les nostres vides i que no es pot ignorar, per les catàstrofes naturals d’origen humà, inundacions, incendis de boscos, cost de l’energia, urbanisme i la mobilitat.

Per la USOC, aquesta Diada Nacional és una oportunitat per a exigir-nos nous objectius que permetin
mesures reals que millorin la vida de la població, hem d’exigir als i les nostres governants que atenguin
aquestes greus situacions socials i que s’aprovin nous drets laborals que permetin la nostra lluita contra la precarietat laboral, la millora dels salaris, la igualtat de dones i homes, i la salut laboral entre altres drets.

Manifest USOC Diada Nacional 2021

Posted in Notícies and tagged , , .