USOC

Manifest de la USOC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya


Defensar el benestar, l’ocupació i el salari passa avui, en primer lloc, per la pau a Europa.

En aquesta Diada Nacional de Catalunya és necessari fer una crida per la pau a Europa, i més a na nació com Catalunya, que va perdre la seva sobirania nacional a conseqüència d’una guerra europea que va tenir trascendencia precisament l’11 de setembre de 1714, i que pot entendre les conseqüències d’una guerra a Ucraïna provocada per la invasió de Putin , que és una agressió que està causant dolor i mort a la mateixa Ucraïna i està amenaçant la sobirania de la UE, amb una visió imperialista de Rússia sobre els estats democràtics europeus.

Al seu torn, la guerra està provocant la utilització estratègica de l’energia i els cereals per part de Putin, tallant-ne els subministrament i provocant una escalada especulativa amb una alça desmesurada dels preus a tots els països europeus, juntament amb una inflació que supera el 10%. Tot això, està erosionant el poder adquisitiu dels salaris i de les rendes i afectant de manera més dramàtica aquelles persones que estan en la pobresa o en el llindar de pobresa, afectant a més, al funcionament de l’economia i al creixement econòmic, que es rellançava després de la pandèmia de la covid.

A Catalunya, les greus dificultats socials i econòmiques provocades per aquesta situació no estan mereixent l’atenció suficient per part de les institucions, que segueixen inmerses en un procés erràtic que consumeix energies i debats per a definir un procés de negociació necessari per a avançar i superar la situació creada en el 2017, que es va situar en un atzucac. Aquest factor genera una distració respecte el veritablement important, que és el benestar de la població catalana, de l’ocupació, la sanitat, l’ educació i el futur de la indústria del país.

Per això la USOC reclama una negociació que avanci cap a la superació de la situació i que permeti resoldre el futur nacional i la millora de les condicions socials i econòmiques dels catalans i les catalanes. En conseqüència, assistirem als actes institucionals convocats per defensar les nostres posicions.

Manifest USOC Diada Nacional 2022

Posted in Manifest, Notícies and tagged , , , , .