USOC

Valoració de l’IPC Agost del 2022


L’IPC encadena tres mesos per sobre del 10% mentre els salaris segueixen pràcticament estancats.

L’IPC del mes d’agost ha tancat en un 10,5%, encadenant tres mesos consecutius per sobre del 10%. A Catalunya, tanca el mes en un 10,2%. L’Índex de Preus de Consum se situa així tres dècimes per sota del registrat al juliol, també a Catalunya, descens en el qual han influït la lleugera baixada dels preus dels carburants.

No obstant això, han augmentat els preus dels productes bàsics de la cistella de la compra en un 13,8% en l’últim any, xifra que a Catalunya es situa al 12,1%, i l’electricitat , un 15,9% , la qual cosa suposa per a la classe treballadora un esforç econòmic important per a afrontar el dia a dia.

En aquest escenari d’elevada inflació, els salaris negociats en conveni només han pujat al voltant d’un 2,6%, en el mateix mes en què els preus creixen per sobre del 10%. “Els salaris han de pujar, han d’actualitzar-se i els sindicats hem d’aconseguir, a través de la negociació col·lectiva, que els convenis incorporin clàusules de garantia salarial. Cal actualitzar els salaris segons la inflació per tal d’aconseguir que els treballadors puguin afrontar la pujada de preus i reactivar el consum i l’economia”, reivindica Maria recuero, secretària general de la USOC.

Posted in Notícies, Opinions, Valoració, Valoració IPC and tagged , .