Reunió de la USOC amb la Conselleria d’Educació per tractar els problemes de l’ensenyament concertat


La secretària general de la USOC Maria Recuero i el secretari general de la federació d’ensenyament Pere Forga, ens hem reunit amb el conseller d’Educació Josep González Cambray.

Li hem exposat la situació del sector de l’educació, i especialment de l’ensenyament concertat seriosament afectat per la caiguda demogràfica, un infrafinançament que afecta a tot el sistema educatiu i que incompleix el compromís de despesa del PIB al 6% compromès, que està ocasionant el tancament d’aules en el pròxim curs escolar de 116 unitats de P3, i que tindrà una important afectació laboral de com a mínim, un docent per cada aula i per al personal tècnic.

La USOC ha presentat una sèrie de propostes per a resoldre la situació, entre altres la baixada de ràtios, que permetrà una millora de la qualitat educativa, increment de la plantilla docent i tècnica, consolidar les plantilles contractades per la pandèmia de la Covid de manera ordinària, articular sistemes de recol·locació del professorat i PAS, i les jubilacions parcials i l’activació d’una taula tripartida amb la participació sindical, patronal i el Departament, per a analitzar i buscar solucions i negociar l’aplicació de les solucions.

La USOC va insistir en la necessitat de mantenir un diàleg sectorial i va exigir el compromís del conseller d’Educació de concretar tots aquests aspectes.

Esperem que aquests compromisos es puguin concretar a fi de la millora de la qualitat del sistema educatiu, un pilar fonamental per a una societat més avançada i el progrés social i econòmic de Catalunya.

Posted in Reunió and tagged .