SIGEN-USOC continua exigint l’obertura d’un nou escenari per a buscar possibles solucions al conflicte Nissan


Després de les reunions celebrades durant aquesta setmana el 21 i el 23 de juliol, amb la mediació de Departament de Treball, les posicions romanen molt enfrontades.

“L’únic avenç que s’ha produït durant aquestes reunions és que ha quedat demostrat que les causes que al·lega l’empresa per dur a terme aquest ERO són falses”, assenyala Miguel Ruiz, Secretari General de SIGEN-USOC.

Aquesta setmana hem conegut l’informe elaborat per Syndex, consultora independent que ha assistit al Comitè d’Empresa Europeu de Nissan, la principal conclusió és que el treball elaborat per CMC és “enganyosa i intenta emmascarar informació”.

A més, segons el mateix informe la justificació del tancament conté errors i és molt qüestionable. Les causes que al·lega l’empresa o són molt discutibles, o no estan demostrats o són irrellevants.

Segons Raúl Montoya, Secretari d’Acció Sindical de FI-USO, membre també de la comissió negociadora “no és de rebut que, tot i la major competitivitat de les plantes de Barcelona, l’Aliança ha fet tractes de favor a Renault en el repartiment del mercat i per tant dels productes. Sabem que el futur del sector passa pel vehicle elèctric, no entenem, per tant, que tenint ja assignat un model no es vulgui continuar a Catalunya, fent les inversions necessàries que permetin la viabilitat de les plantes”.

Tot i que l’empresa ha realitzat alguna proposta per perllongar l’execució de la mesura prevista per al desembre de 2020, des de SIGEN-USOC i FI-USO es considera insuficient.

“Volem viabilitat, volem alternatives industrials, volem mantenir l’ocupació, i volem continuar dialogant amb l’empresa per buscar totes aquestes solucions, però en cap cas sota l’amenaça de l’acomiadament col·lectiu que suposa continuar amb l’ERO sobre de la taula”, ha conclòs Ruiz.

La pròxima setmana serà clau en l’esdevenir del conflicte, ja que el 30 de juliol finalitza el període de consultes.

Posted in Notícies and tagged , .