USOC dóna suport a una àmplia plataforma unitària en defensa de les llibertats.


La situació política i social a Catalunya es troba en un moment molt delicat, pel fet que el Parlament no pot elegir lliurement un president de la Generalitat, i a més té diversos diputats empresonats i a l’exili.

Les eleccions del 21-D eren l’inici d’un procés de reconstrucció de les institucions catalanes i en conseqüència la recuperació de l’autogovern però hem assistit a contínues ingerències enfront de la sobirania del Parlament que representa la decisió democràtica dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Cal evitar la fractura social i recuperar un clima d’entesa per superar aquesta situació amb solucions democràtiques però l’actuació del procediment penal lluny d’ajudar a resoldre el tema polític crea una major divisió i complexitat. Per aquest camí, no es construeix una societat democràtica tolerant, que fomenti la cohesió i la justícia social.
Per aquest motiu és urgent, que es formi un govern efectiu de la Generalitat, i demanem a totes les forces polítiques un esforç sincer per desbloquejar la situació actual.

La USOC com a tercer sindicat de Catalunya seguirà lluitant com fa més de 50 anys per les llibertats nacionals, socials i civils dels catalans i les catalanes i estem disposats a participar en una plataforma amplia i transversal per defensar aquests objectius, segons ha proposat el President del Parlament de Catalunya.

Posted in Notícies and tagged .