Logo Federació d'Indústria

USOC es reuneix amb la Direcció de IBERPOTASH per per tractar del futur de les mines


Reclama solucions per el futur industrial conca potàssica.

El passat dia 16 de Març va tenir lloc una reunió a la seu d’USOC a Barcelona per intentar mediar en el conflicte sobre el futur industrial que existeix actualment al centre de treball de Sallent, a Iberpotash SA, el qual afecta per igual al centre de Súria.

A aquesta reunió van assistir Noam Goldstein, vicepresident del negoci de la potassa d’ICL; Rani Loebenstein, vicepresident de Relacions Institucionals d’ICL, i Carles Alemany, Conseller Delegat d’Iberpotash SA entre d’altres representants de direcció.

Per part del Sindicat van assistir Maria Recuero, Secretària General d’USOC; Antonia Rivero, secretària general de la Federació d’Indústria, i Francisco Ballesta com a Secretari d’Organització de la mateixa.

Per la part social hi van assistir els delegats sindicals Manolo Diaz i Emilio Hinojosa, Eduardo Banda i Angel Alquézar en representació de USOC en els dos Comitès d’Empresa

L’empresa i els propietaris de les mines han exposat que tots ells vénen a buscar solucions a les dues situacions que ara estan a sobre de la taula: una d’elles de summa urgència i que no és altra que la de poder seguir treballant en el centre de Sallent amb la màxima normalitat possible, i l’altra qüestió i no menys important assegurar l’ordenament jurídic del futur industrial i mediambiental de Súria.

Se’ns informa a tots/es els/les presents que voluntat, interès i capital necessari no faltés, però que totes aquestes qüestions no depenen només d’ells, sinó també d’un tercer per seguir abocant al dipòsit salí anomenat Cogulló, descartant per inviable una tercera escombrera.

Manifesten les diferents vies jurídiques que estan estudiant per poder revertir la sentència en la data d’execució i que el projecte seguirà endavant només amb una seguretat de la situació efectiva i de rendibilitat.

Clau és també l’ampliació del col·lector de salmorres, peça bàsica per a la continuïtat a mitjà i llarg termini de la mina.

Són positius amb l’administració i el govern de la Generalitat i que en ells aquesta la clau de tot, admetent que els temps corren en contra de tots.

Per part d’USOC reclamem que l’ocupació i les condicions laborals de tots els treballadors directes i indirectes de les dues mines no es vegin afectades i que es doni per part de l’empresa la tranquil·litat que arribés una solució a aquest conflicte que s’ha allargat en el temps sense tenir en compte que les dates havien de complir.

Manifestem que les mines són l’eix industrial del Bages i que qualsevol incidència al respecte només ocasionaria la destrucció de llocs de treball i pobresa a la zona.

De la mateixa manera manifestem que sempre que sigui per aconseguir una situació en què els treballadors siguin la prioritat en aquest conflicte, USOC estarà al costat de qualsevol solució que sigui la de poder fer possible el funcionament de les mines.

Federació d’Industria USOC FI-USOC

Posted in Notícies, Opinions, Reunió and tagged , , , .