USOC valora molt positivament l’acord aconseguit en el conflicte de EMT de Tarragona


L’acord assolit avui a la mediació al Departament de Treball de Tarragona entre el comitè d’empresa d’EMT i la direcció de l’empresa d’EMT, que suposa posar fi al conflicte que havia tingut dos dies de vaga i previst dos més per a la setmana que ve.
La USOC sindicat amb majoria al comitè valora de forma molt positiva l’acord per les seves millores econòmiques, socials i en seguretat que contempla l’acord.
Per a l’any 2018, s’incrementa amb dos dies més de permís retribuït per assumptes propis i en relació al complement de productivitat una millora que implica una millora en la renda anual del 2,8% per cada treballador.
Per a l’any 2019, s’assumeix que el temps de “presa i deixa” de 25 minuts dels treballadors passi a ser de temps efectiu de treball el que implica el pagament d’aquest temps que significa una millora en la renda dels treballadors del 4,8%.
En matèria de seguretat un compromís de renovació total de la flota en 15 anys, començant pels autobusos més antics de més de 20 anys.
Aquest acord sense reflectir la totalitat de les reivindicacions laborals, significa un important avenç en drets socials i econòmics per a la plantilla d’EMT i per part USOC considera que aquest acord ha estat possible per la lluita i la unitat de la plantilla.

Mira el vídeo a YouTube sobre les declaracions d’Antonio Chacón, president del comitè d’empresa d’EMT i membre de la USOC.

Posted in Notícies and tagged .